Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zakup e46 compact z 2002r. Niestety wydaje się, iż zamontowany jest tak kaseciak (aż dziw bierze, że jeszcze coś takiego montowali.. :? ). Czy zamiana na cd stanowi jakiś większy problem techniczny? Jaki model radia zainstalować? Czy jest ew. sens/możliwośc instalacji własnego radio cd (z poprzedniego auta)?

Pozdrawiam.

BMW - Best of My Women
Opublikowano

cześć

widok kaseciaka to nic nowego, nawet w 330 widzialem, wracajac do tematu ja wywalilem kaseciaka i wlozylem normalne radio, musisz kupic taką ramkę adaptacyjna na allegro za ok 25 zł i jechac zamontowac, chyba jakas kostka-przejsciowka za pare zl jest potrzebna ale wiekszosc zakladow ktore montuja to maja to na miejscu.

pozdrawiam

p.s

w ASO montuja tylko oryginalne radia (czytaj drogie)

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
Jaki konkretnie model oryginału? Zależy mi na jakości audio, w obecnym mam Sony i rozbudowany system audio (prawie -filski :wink: ). średnio jednak wyglądałoby chyba to radyjo przy panelu klimy. Jaka jest jakość oryginalnych odtwarzaczy?
BMW - Best of My Women
Opublikowano

Witam

W E46 mogą być:

- BMW Reverse - kaseciak

- BMW Business - kaseciak ale ze sterowaniem zmieniarką, obsługuje Dolby

- BMW Business CD - odtwarzacz CD ze sterowaniem zmieniarką

- BMW Professional - rarytas, szczerza mówiąc nie wiem czym się różni od Business CD

- Nawigacja

Wszystkie radia grają tak samo, wszystkie mogą mieć sterowanie z kierownicy.

Jakość dźwięku zależy od systemu głośników:

- standard - 6 głośników - głośniki podłączone są bezpośrednio do radia

- Hi-Fi - 10 głośników + wzmacniacz w bagażniku, wszystkie głośniki podłączone do wzmacniacza

- Top Hi-Fi (Harman&Kardon) - jak Hi-Fi ale dodatkowo jest subwoofer z charakterystyką (głośność oraz equalizer) zależną od prędkości auta i dopasowana do konkretnego modelu.

Wymieniając samo radio nie zmienisz jakości dźwięku. Prosto nie jest.

Pozdrawiam

typer