Skocz do zawartości

[e34]czasem zle pali na zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem moj tds[e34] czasem zle mi pali na zimno, mimo ze wstawilem nowe swiece, na cieplym tez mam taki problem, pisalem juz o tym, ale zadnej kakretnej odpowiedzi nie uzyskalem

czy to problem pompy paliwowej? wtryskowa jest po regeneracji

patrzylem i prod do swiec dochodzi, gdzie mam szukac

• Członkowie klubu
Opublikowano

Przyczyn może być wiele:

- wyciek paliwa np.: przy pompie wtryskowej, przy fitrze paliwa, przy wtryskiwaczu pomiarowym (często - sprawdz pod pokrywą wtrysków), przy przewodach przelewowych wtrysków (pod pokrywą wtrysków)

:idea: łatwe do stwierdzenia i tanie w naprawie, i dobrze by było jak to jest przyczyną kłopotów, to co pisze ponizej to juz kasa i problemy,

- żle wykonana regeneracja pompy - gdzie robiłeś i za ile

:idea: trudne do stwierdzenia i drogie,

- żel ustawiony zapłon - kąt wtrysku, kto robił i czy miał o tym pojęcie i sprzęt - komputer

:idea: łatwe i niedrogie ale to musi robić ktoś kto ma sprzęt i wie co robi,

- ciśnienie a raczej jego brak w cylindrach

:idea: mało prawdopodobne jeżeli masz normalny przebieg (300tkm - 400tkm) i auto normalnie było eksploatowane,

- może byc uszkodzony sterownik świec żarowych dlatego nie pali na zimnym, na ciepłym to już raczej pompa wtryskowa

:idea: łatwe do stwierdzenia - sprawdz sterownik - po prostu zobacz czy się grzeja świece. Jak nie pali na ciepłym zaraz po zgaszeniu auta (ok.1 min) to już coś z pompą.

Jak cos jeszcze to pisz.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

pompe robilem w swidnicy za 1500, co o nich slyszalem to robia dobrze

czesto pali dobrze na cieplo jak i na zimno ale zdaza sie ze pali zle

zauwazylem ze przy malym stanie paliwa w zbiorniku gozej pali

dlatego pytalem czy moze byc przycna pompa paliwowa

• Członkowie klubu
Opublikowano

To sprawdz ta pompę, odkręć przewód przy filtrze i włącz stacyję - jak podaje to jest ok - ma podawać jak się tylko stacyjkę przekręci.

Sprawdż też to pod tą pokrywą - moze ci się układ zapowietrza.

Świdnica - ja u nich robiłem, sa solidni i odpowiedzialni, niestety mojej pompki nie udało im sie ożywić, ale kasę oddali bez kłopotów. Fakt można ten warsztat polecic ale z TDS-ami to raczej do Boscha.

Napisz co wymieniali i co dokładnie zrobili i czy sterownik pompy masz stary czy nowy. Ponoć przez ten sterownik pompy tak też sie dzieje jak u Ciebie.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

wymienili cala gore nie wiem jak to sie nazywa, mowili ale zapomnialem(dziwna nazwa)

a co do pompy paliwowej to po wyciagnieci weza nie poleciala ani kropelka :!:

pewien elektryk od diesli powiedzial mi ze tak ma byc :!:

gdyz ona podaje dopiero przy niskim cisnieniu

napisz mi czy tak powinno byc czy nie??

mi sie wydaje ze nie, ale to jest moj pierwszy diesel, wiec nie mam pojecia o nim :roll:

prosze o odpowiedz