Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam zapytanie-czy ktoś z was montował głosniki w tylnej półce?

wiem ze są tam dwie półki jedna metalowa i z tworzywa druga.mam głosniki 17 cali i chce je tam zamontowac(one są okrągłe).tylko nie wiem jak się za to zabrać,a do tego mam też am rolete.co radzicie? :?

Opublikowano

1. Post nie w tym dziale.

2. 17 cali to ok 42,5 cm to gdzie one mają tam wejść?

3. Jak już zamontuj adaptery i jajka 6x9.

4. Po co w ogóle głośniki z tyłu?

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano

Koledze pewnie chodziło o 17cm głośniki. Idzie je zamontować ale na specjalnej podkładce, tak aby okrągły głośnik dobrze dolegał do powierzchni półki, która w tym miejscu płaska akurat nie jest.

Ja mam głośniki o średnicy 22cm przykręcone na podkładce z tworzywa sztucznego.

Nie rozwiercaj blachy, bo w przypadku sprzedaży założysz oryginalne NOKIE i po kłopocie.

Opublikowano
Koledze pewnie chodziło o 17cm głośniki. Idzie je zamontować ale na specjalnej podkładce, tak aby okrągły głośnik dobrze dolegał do powierzchni półki, która w tym miejscu płaska akurat nie jest.

Ja mam głośniki o średnicy 22cm przykręcone na podkładce z tworzywa sztucznego.

Nie rozwiercaj blachy, bo w przypadku sprzedaży założysz oryginalne NOKIE i po kłopocie.

a masz moze jakies zdjecia jak to wyglada(te glosniki w polce)

i jak wygladaja te podkladki z tworzywa?bylbym bardzo wdzieczny.

tylko nie rozumiem troszke jak ma byc tam gleboki bas jak nie ma wycietego kola w blasze...

Opublikowano

Niestety zdjęć nie posiadam - natomiast jeśli chodzi o wygląd, to rewelacji nie ma.

Co do głębokiego basu - z głośników 17cm nie uzyskasz głębokiego basu.

Trzeba pamiętać, że system audio składa się z wielu elementów - nie tylko głośniki niskotonowe. Pamiętać trzeba także o zabudowie przodu, gdyż sam tył będzie dawał tylko buczenie.

Z tego co ja się orientuję, to raczej niskim kosztem nie uzyskasz dobrej jakości dźwięku, tymbardziej, że w bmw E36 masz z tyłu blachę - więc żadna skrzynka ani tuba bez większego wkładu pracy nie da pożądanego efektu, gdyż dźwięk będzie zamknięty w bagażniku.

Opublikowano

rozumiem.nie chce robic z auta dyskoteki na kolach,ale denerwuja mnie te male glosniko-piszczałki.chce cos tam wlozyc i dodac sam wzmacniacz i tyle.

a wie ktos moze o jakies zabudowie przodu?jakies pomysly?