Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No juz nie moge.

1) laweta z moja bunia ulegla uszkodzeniu i przyjazd sie przedluzyl o 3 dni

2) autko dotarlo do PL we wtorek i papiery udalo sie zalatwic dopiero we czwartek.

3) oczywiscie nie wszystkie papiery bo VAT-25 nie mogl byc wydany w US, bo im sie system posypal :duh:

4) chlopaki wstawili ja na serwis bo sie "inspekcja" palila. Wymienili olej, filtry i jakis czujnik oleju bo podobno byl niesprawny. :shock:

5) skoro nie ma VAT-25 nie moge zarejestrowac autka i przyjechac nim z Koszalina do Wawy bo autko nie ma tablic..

6) nawet gdyby byly tablice, dokumenty etc. to nima bata abym dotarl do koszalina - pociagi pozajmowane, autobusy tez a na samolot 400-600zl to mi sie jakos nie widzi wydawac :jawdrop:

Pozostaja 2 opcje:

1) Wziac przykrecic LEWE brytyjskie blachy i smigac 500km na piekne oczy ze wszelkimi dokumentami zakupowymi, celnymi etc (dzisiaj ma byc VAT-25 ale nie dotrze do mnie przed 16:00) Problem w tym, ze na kazdym dokumencie sa wielkie litery: "Auto bez numerow rej. przyjechalo na lawecie" :mad2:

2) isc na 8:00 do Urzedu Rejestracji i Ewidencjonowania aby wyblagac jakies tymczasowe blachy na przejazd z punktu A do punktu B...

Tu juz mam wszystkie dokumenty i od 1h nie moge zasnac aby nie zaspac... :mad2:

Dojazd zalatwilem rodzinnie - wykorzystam wolny czas Ojca i naturalna, kobieca ciekawosc Matki odnosnie wygladu nowej bryki :twisted:

HOWGH.

Opublikowano

No to Urzad zalatwiony negatywnie. Bez oryginalow nie ma opcji na czasowa rejestracje.

JAKAS PARANOJA !!

Na stronie https://pojazd.um.warszawa.pl/ wyraznie napisali co jest potrzebne vel co dolaczam do rejestracji czasowej na okres przewiezienia pojazdu..

Szlagbyto :(

Odnosze wrazenie,ze tam panuje totalna dezinformacja...

No ale zobaczymy jak beda do mnie dzwonic w sprawie wniosku....

grrrr

dramat w 5 aktach (bynajmniej nie erotycznych)... :(