Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj wyskoczyłem sie przejechać do miasta. I tak sobie jadę i jadę i czuje że coś ciężko jedzie. Wrzuciłem na luz a autko zwalnia dosyć szybko. Po powrocie podniosłem samochód i okazało się że w przednim prawym kole zacisk w ogóle nie puścił i koło cały czas hamowało.

Ledwo co mogłem ręką je obrócić. Więc chciałbym się dowiedzieć czy to na pewno wina tego zacisku. Czy da rade coś z nim zrobić czy będę musiał nowy kupić.

Pozdr.

Opublikowano
Miałem identyczny przypadek tyle że w tylnym kole aż tarcza do czerwoności się rozgrzała. Oddałem do warsztatu rozebrali zacisk przeczyścili skasowali 100zł i jest dobrze.
BMW forever!!!
Opublikowano
zeby bylo dobrze i spokuj na dlugo to radzil bym zdemotowac zacisk rozebrac i wyczyscic oraz wymienic uszczelniacze to praota robota kazdy powinien dac sobie z nia rade i kasa zostaje w kieszeni przy okazji przeglad kompletnego hamulca p i l czyszczenie i konserwacja
jedynakk