Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zobacz czy nie masz rozlaczonego prawego reflektora bo tak robią

gdy nawali moduł.a jak wlączysz wtyk to reflektor wciąz swieci...

Opublikowano
Wszystko jest podłączone, właśnie jak odłączę kostkę lub wyjmę żarówkę to komputer odrazu pokazuje błąd, mierzyłem napięcie na kablach i jest 5,2 Volta, więc prawdopodobnie to właśnie moduł jest uwalony :(
Opublikowano

właśnie dziś kupiłem moduł uzywke i jestem ciekaw jak to bedzie.

na początku mi tylko mrugały swiatła(do okola) pózniej jedno nie gasło a wczoraj nagle podczas jazdy sie zaświeciły dwa długie ale jazda i to w nocy :duh:

jestem ciekaw czy o tak sobie wszystko bedzie działac po podmiance :shock:

Opublikowano
właśnie dziś kupiłem moduł uzywke i jestem ciekaw jak to bedzie.

na początku mi tylko mrugały swiatła(do okola) pózniej jedno nie gasło a wczoraj nagle podczas jazdy sie zaświeciły dwa długie ale jazda i to w nocy :duh:

jestem ciekaw czy o tak sobie wszystko bedzie działac po podmiance :shock:

ile kosztowala?podobno trzeba to przeprogramowac?napisz potem

Opublikowano
używany moduł można kupić na allegro w granicach 300 - 500 zł. Jak będziesz miał trochę szczęścia to nawet za 200 zł się trafiają.
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

dostałem za 80euro ale "nie u znajomych"

wszystko działa ok, nie trzeba przeprogramowywać.

Ale jakaś pała wcześniej wpieprzył jakis przekażnik, poprowadził przewody od tylnej lampy aż na przód i jak podmieniłem LCMa to cała instalacja zaczeła mi cykać, łapy bym poobcinał takim!

pozdro

Opublikowano

Witam bardzo łatwo naprawia sie ten moduł przepalaja się w nim scalaki takie na 5-ciu pinach koszt takiego scalaczka to ok 25 pln i jeśli ktoś ma lutownice i malutkie pojecie o elektronice to naprawi to w kilka minut , dla

zainteresowanych podaje symbol scalaków sa one odpowiedzialne za swiatła długie i drogowe jest ich w module 4 sztuki kazdy do jednego swiatła symbol scalaka BTS 425L1 Pozdrawiam i życze udanych napraw.

Opublikowano

no swietnie,rozumiem ze kazde swiatlo krótkie czy dlugie ma swoją

gałąz,może jesze wiesz który to prawy długi?albo jak je eliminowac np przy pomocy omomierza?troche znam sie na elektronice to byloby łatwe.ale czy nie ma tam koncówek mocy?-przeciez to kilka amper

na żarówe?w takich wypadkach są radiatory.wielkie dzieki zaraz

wyciągam ten moduł,a juz chciałem wstawiac przekaznik sterowany z

ze swiatła nieuszkodzonego...

kim9

Opublikowano

gdzie jest ten moduł swiateł?po prawej str. pasażera jest lita tapicerka

mam ją wyciąc czo co ?

Opublikowano
No to może powiecie mi, które scalaczki są odpowiedzialne za światło cofania i kontrolki od kierunków na desce?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

niestety nie wiem nadal jak znalezc ten modul.pod schowkiem pasazera

jest owszem czarna osłona ale żadnych wkrętów,żadnych uchwytów itp,jak ją zdjąc ?.widze że niektórzy przy okazji zabawiają sie np."krzysio 44" cos pisze o słupku ale czy nie pomyliły ci sie modele?

Opublikowano
no swietnie,rozumiem ze kazde swiatlo krótkie czy dlugie ma swoją

gałąz,może jesze wiesz który to prawy długi?albo jak je eliminowac np przy pomocy omomierza?troche znam sie na elektronice to byloby łatwe.ale czy nie ma tam koncówek mocy?-przeciez to kilka amper

na żarówe?w takich wypadkach są radiatory.wielkie dzieki zaraz

wyciągam ten moduł,a juz chciałem wstawiac przekaznik sterowany z

ze swiatła nieuszkodzonego...

kim9

witam po rozmontowanu modułu powyciągaj blaszki z radiatorów i bez problemu odczytasz symbole na scalakach ,a wykrycie jaki jest uszkodzony sprawdzisz zwykłą próbówką scalak ma tylko jeden pin plusowy jeśli sa dwa plusy to ma zwarcie, przy sprawdzaniu moduł musi być podłączony do instalacji.

Opublikowano
niestety nie wiem nadal jak znalezc ten modul.pod schowkiem pasazera

jest owszem czarna osłona ale żadnych wkrętów,żadnych uchwytów itp,jak ją zdjąc ?.widze że niektórzy przy okazji zabawiają sie np."krzysio 44" cos pisze o słupku ale czy nie pomyliły ci sie modele?

Musisz zdemontować tapicerke ze słupka pod schowkiem i tam w zagłębieniu jest on zamontowany.Daj znać jak ci poszło. będzie to wskazówka dla innych kolegów bo wydanie 5 stówek na allegro za moduł który może walnąc w każdej chwili to srednia przyjemność Pozdrawiam