Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jestem nowy na Forum . Mam takie pytanko , czy ma ktos moze dane i jakies rysunki do ustawienia rozrzadu w 318 tds , i czy ten motor posiada jakies zabezpieczenie ze jesli niee ma oleju w misce to tylko kteci rozrusznik a fura niee zapali ?

Moje autko mialo przykre zdarzenie , rozwalilo mi chlodnice i miske olejowa , nieewiedzac o tym jechalem kawalek az motor sie zagrzal i praktycznie sam zgasl . Pozniej probowalem zapalic ale nic z tego . Wiec zdjalem miske , odkrecilem stopki korbowodów i paneki jak na 200 tys.km to sa igla . Wiec wychodzi na to ze moze pierscienie padly . Co wy na to ?????? Mam zamiar wyjac silnik i zdjac glowice ale obawiam sie ze jezeli braklo oleju w misce to moze napinacz lancucha przestal dzialac i przeskoczylo o oczko ;[

Napiszcie co o tym myslicie , i jesli macie jakies dane to bardzo bede wdzieczny za info ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

tam nie ma zadnych znaków.:):):) ale sposoby na ustawienie sa. a jak panewki korbowodowe?? bo glowne zawsze beda ladne. zabezpieczen przed brakiem oleju lub płynu brak. chyba ze cos wymysli akurat w twoim- ja nie widzialem.jezeli chodzi o lacuch to raczej nie przeskoczy.predzej walnoles kolem pasowym z przodu i klina zerwalo lub odkrecila sie sruba. nie panikuj.

pozdro.

e39 3.0D
Opublikowano
Wlasnie wrocilem z garazu ;( Przerabane poznaczylem wszystkie kolka , zdjalem glowice a tu szok , porysowalo mi gladzie cylindrow . Wyjolem tloki i tez szok , pierscienie zlane rowno z tlokami , ciezko je bylo wyjac :( . Chyba bede sie rozgladal za innym motorem , jedyne co zostalo dobre to wla , korby , panewki, i glowica . Pozdrawiam