Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

BMW 520i, 1989 rok.

W momencie wrzucania 5 biegu, w granicach prędkości 100-120 km/h samochód dziwnie reagował. Jak delikatniej nawet przyciskałem pedał gazu to samochodem strasznie trząsło w przód i tył.

Od niedawna co jakiś czas mam tak na każdym biegu. Strasznie rzuca samochodem, jak by sie dusił, jak przyśpieszam ale nawet jak spokojnie trzymam gaz tak aby samochód swobodnie przyśpieszał to naprawde mocno sie tak jakby "dusił" przyśpiesza tak nim zarzucając. Ciężko to opisać ale to jest strasznie denerwujące.

Chciałbym to naprawić ale bez odnawiania cąłego silnika, chciałbym znaleźć konkretną usterke. Jadąc do mechanika zaraz usłysze że trzeba wymienić, cewke, kable, pompe paliwa a może nawet powie mi że mam zużyte sprzęgło...

Doradźcie prosze co to może być żebym bardziej ja nakierował mechanika w razie czego...

Edytowane przez M@X
Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem, pojechałem zeby sprawdzili mi na komputerze i okazało sie ze silnik przerywa dlatego ze nie pali na jeden gar, a wiec proponowałbym sprawdzic siwece a jak to nie to, to prawdopodobnie pada Ci jedna z cewek lub kable (nie wiem jaki masz model silnika), u mnie pomogla wymiana cewki teraz silnik chodzi płynnie i wszystko jest ok.Napisz czy masz LPG.

Pozdrawiam

Opublikowano

silnik 2.0 benzyna

znajomy tez właśnie pomyślał że to kable, cewka albo świeca

ale te szarpanie pojawia sie różnie... czasami kilka dni jeździ idealnie, a czasami (ostatnio jak były te deszcze) to przez pare dni ciągle tak szarpał...

Opublikowano
Objawy sa rózne. U mnie silnik zaczynał chodzic nierówno i szarpac prz przyspieszaniu dopiero jak sie nagrzał tak wszystko było Ok. Ja zaczał bym od wymiany swiec.....