Skocz do zawartości

CZY JEST ZAPOWIETRZONY UKLAD CZY PEKLA USZCZELKA POD GLOWICA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH.KILKA DNI TEMU KUPILEM E46 1.8 i PO KILKU DNIACH WYMIENILI MI OLEJ ORAZ PLYN W UKLADZIE CHLODZENIA NA NASTEPNY DZIEN PEKL MI ZBIORNICZEK WYROWNAWCZY.KUPILEM NOWY W SALONIE I SAM ZAMONTOWALEM.LECZ NIE MOGE ODPOWIETRZYC UKLADU.MECHANIKM TWIERDZI ZE JEST TO WINA PEKNIETEJ USZCZELKI POD GLOWICA PONIEWAZ GDY SILNIK ZROBI SIE CIEPLY 90 STOPNI WEZE OD CHLODNICY ROBIA SIE TWARDE A Z MALEGO KORKA OBOK GLOWNEGO WLEWU LECI POWIETRZE A POZNIEJ PARA.CZY NAPEWNO JEST TO USZCZELKA POD GLOWICA???AUTO NIE DYMI PRACUJE ROWNO I BRAK WODY W OLEJU.WSKAZNIK TEMP POKAZUJE 90 STOPNI.CO TO MOZE BYC?CZY ISTNIEJE JAKAS MAGICZNA SRUBKA O KTOREJ MECHANIK NIE WIE I STAWIA TYLKO NA USZCZELKE POD GLOWICA?PODOBNO W STARSZYCH MODELACH BYLA JAKAS SRUBA POD KOLEKTOREM KTORA ODPOWIETRZALA CALY BLOK SILNIKA.CO MAM ROBIC?ROZBIERAC SILNIK KTORY GDYBY NIE TE WEZE CHODZI SUPER I FURA CIAGNIE JAK TRZEBA.PROSZE O POMOC.
Opublikowano
Widze ze dobry to ty jestes ale tylko do krytykowania.Dzieki za uwage juz sie dostosowalem.Wszystkich innych przepraszam za moj blad.Pozdrawiam.
Opublikowano
ja mam e 36 i u mnie urwalo szyjke przy chlodnicy(plastikowa :duh: ) wywalilo plyn auto sie przegrzalo .nastepnie pojechalem do mechanika i on pokazal mi magiczna srubke do odpowietrzania ktora jest obok wlewu do chlodnicy odkrecilem nalalem plynu tak zeby wylewal sie przez ta srubke i jest git.myslalem ze juz po usczelce pod glowica ale wymienilem olej w silniku i nie bylo widac objawow zeby poszla usczelka ,a objawy to bialy nalot np na srubce od spodu silnika. ty masz e 46 wiec nie wiem jak jest u ciebie.ale moze masz tylko zapowietrzony uklad chlodzenia.
Kocham moja Czarnulkę