Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pięknie naciąłem się na stację we Wręczycy Wielkiej koło Częstochowy, po zatankowaniu paliwa po 3-4km auto przestało jechać żółta kontrolka od silnika oczywiście się zaświeciła, auto jakby na 2 gary nie palilo ogólnie masakra, po wizycie na serwisie diagnoza sondy lambda przed katalizatorami błąd składu mieszanki.

Dotankowałem do pełna (naszczęście wczesniej wlałem tylko 20l 98 oktanów niby!!!) i auto ma już tylko chwilowe dławienia, kontrolka raz na pewien czas się zapali (w serwisie wyraźne zalecenie wyjeździć paliwo i nie zwracać uwagi), ale jest to kolejna przestroga przed dziwnymi stacjami paliw :evil:

Opublikowano
ale jest to kolejna przestroga przed dziwnymi stacjami paliw

CO TO ZNACZY ???

żona dała się na SHELU namówić na BIPOWERA nie dość że drogi to wpychają go na siłę i ledwo dojechała do domu (silnik szarpał i kichał) a że musiała przyjechać po mnie do pracy to co pół godziny paliła auto by sprawdzić czy jeszcze chodzi i trochę zagrzać

no a po tym pod kaufland i dotankowałem 40 litrów i wszystko wróciło do normy

a nie ważny szyld na stacji tylko kierownik w środku

znam obsługę jednej stacji która nie tankuje swojego paliwa

Opublikowano

co zrobic-w takim kraju przyszlo nam zyc. Ja tankuje teraz na BP 98 ultimate ale wielkiej roznicy nie widze. Jedynie ilosc poliwa w baku zgadza mi sie z tym za ktore zaplacilem bo niedawno na petr. płockiej zatankowalem za 50 zeta i komp wyswietlil ze moge przejechac ok 150 km. przejechalem 1,5 km i pozostawilem auto na parkingu. Za 5 godzin uruchamiam go ponownie a komputer pokazuje ze moge zrobic tylko 40 km-i o co chodzi?-WYPAROWAŁO? :shock: chyba powietrza mi zatankowali

pozdrowionka