Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowy na forum i jak kultura nakazuje pasowałoby sie przywita, wiec WITAM WSZYSTKICH.

Nosze sie z zamiarem kupna BMW E38. Mam jednak kilka pytan:

1. Jak wygląda kwestia wyciszenia wnetrza w tym aucie? Jechałem Mercedesem W140 i byłem pod ogromnym wrazeniem - wciska sie gaz, auto przyspiesza i nic nie słychac.

2. Jak ta sprawa (głosnosc w srodku) wyglada W 725 TDS?

3. Ile pieniedzy trzeba miec zeby kupic jakies E38 w stanie dobrym?

4. Czy ceny na otomoto/allegro/gratka wynoszące ok. 20 000 nie sa zbyt niskie jak na ten wóz?

Opublikowano

Czesc,

1. Porownywalnie do Merca - tylko Lexus LS 400 jest cichszy od nich obydwu.

2. Ciezko mi powiedziec, nie jechalem E38 z tym silnikiem, natomiast w E39 czy E34 nie byl zbyt glosny, jak na diesla starej generacji.

3. Od ok 30 tys PLN mozna probowac cos kupic - najwazniejsze, zeby bylo bezwypadkowe.

4. Sa zbyt niskie, chociaz czasem zdarza sie, ze ktos buja sie juz ze sprzedaza bardzo dlugo i obniza cene, ale sa to bardzo rzadkie przypadki.

Generalnie tak skomplikowany samochod jak E38 trzeba bardzo dokladnie sprawdzic przed kupnem, zeby nie umoczyc.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Panfil - BMW Klub Polska

czyli jesli chodzi o komfort (a w zasadzie jego maksymalizacje) za porównywalne pieniadze Lexus bedzie najcichszy?

PS. Moze odbiegne od tematu (czyli od BMW) ale musze zadac to pytanie skoro juz padł tutaj Lexus:

Czy w nim równiez jest cos takiego jak checkcontrol i komputer posiada takie funkcje jak w pełnym OBC BMW?

Opublikowano
2. Jak ta sprawa (głosnosc w srodku) wyglada W 725 TDS?

w tam modelu silnika prawie nie slychac mialem takowy i moge powiedziec ze nawet przy 160 km/h jest cicho a majac zamkniete szyby nawet silnika nie slychac ;)

Opublikowano

Elvishh

czyli jesli by chciał porównac E38 w benzynce do 725TDS to róznica w głosnosci nie bedzie wielka? I mozesz bez oporów powiedziec ze auto jest dobrze wyciszone?

A jak wygladała sprawa dynamiki? Dało rade sie tym dynamicznie poruszac?

Opublikowano
Elvishh

czyli jesli by chciał porównac E38 w benzynce do 725TDS to róznica w głosnosci nie bedzie wielka? I mozesz bez oporów powiedziec ze auto jest dobrze wyciszone?

A jak wygladała sprawa dynamiki? Dało rade sie tym dynamicznie poruszac?

Nie bardzo - 2.5TDS w trójce nie pozwala na za wiele, a co dopiero w siódemce.