Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wymienilem ostatnio tylna szybe i po tym zabiegu pogorszyla sie jakosc odbioru stacji radiowych. W czasie jazdy da sie slyszec dosc czesto rozne trzaski (wysokie budynki, linie energetyczne). Wydaje mi sie ze wczesniej (z wczesniejsza szyba i antena) nie mialo to miejsca.

Zauwazylem, ze w szybie sa dwie anteny. Nizej polozony kabelek laczy sie z trzema gornymi paskami poziomymi na szybie. Drugi (wyzej polozony) laczy sie z paskiem biegnacym na samej gorze na skraju szyby.

Czy ktos wie moze ktora antena na szybie jest Am a ktora FM?

Zastanawiam sie czy moze polaczone jest cos nie tak czy pogorszenie wynika z gorszej jakosci szyby (anteny w szybie). Szyba jest nowa (nieoryginalna) Pilkingtona.

Dzieki z gory za pomoc

Opublikowano
Witam.

Wymienilem ostatnio tylna szybe i po tym zabiegu pogorszyla sie jakosc odbioru stacji radiowych. W czasie jazdy da sie slyszec dosc czesto rozne trzaski (wysokie budynki, linie energetyczne). Wydaje mi sie ze wczesniej (z wczesniejsza szyba i antena) nie mialo to miejsca.

Zauwazylem, ze w szybie sa dwie anteny. Nizej polozony kabelek laczy sie z trzema gornymi paskami poziomymi na szybie. Drugi (wyzej polozony) laczy sie z paskiem biegnacym na samej gorze na skraju szyby.

Czy ktos wie moze ktora antena na szybie jest Am a ktora FM?

Zastanawiam sie czy moze polaczone jest cos nie tak czy pogorszenie wynika z gorszej jakosci szyby (anteny w szybie). Szyba jest nowa (nieoryginalna) Pilkingtona.

Dzieki z gory za pomoc

tez wymienialem tylna szybe i byla tam tylko 1 antena a pozostale kabelki od ogrzewania szyby, byc moz masz zamienione jakies przewody te od anteny podlaczone do ogrzewania lub na odwrot

Opublikowano

a ile masz w sumie kabelkow przy lewym slupku wychodzacych z szyby?

Ja mam w sumie trzy - dwa w gornej czesci szyby i jeden w srodku i mysle ze ten jest od ogrzewania.

No i jeszcze jeden przy prawym slupku tez mniej wiecej w polowie