Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich wielbicieli BMW :D

Od 4 miesięcy jeżdżę BMW E36 320i Vanos sedan z dobrym wypasem skóra 4xszyby elektryczne poducha itd. Jestem super zadowolony! Jednak mam kilka małych problemów! Jeśli ktoś zna odpowiedzi to proszę o pomoc!

Oto pytania i problemy:

1. Kto mi powie gdzie znajduje sie FILTR KLIMATYZACJI???

2. DOMYKANIE SZYB

Gdy zamykam autko z pilota to zamykały sie też szyby działało to przez tydzień i teraz już nie reaguje! Po jakimś czasie nie sprawdzałem już tego i jak potem sprawdziłem zaczęło działać ale znów na parę dni i teraz znów nie działa. Dodam że gdy zamykam kluczykiem i przytrzymam to szyby sie zamkną bez problemu. Miał może ktoś też taki problem?

3. DZIWNE PIKANIE

Mam komputer pokładowy ten prosty co wyświetla godzinę i datę! Co jakiś czas słyszę pikanie są 3 krótkie piknięcia. Dzieje sie to w nieokreślonym czasie po przekręceniu kluczyka. Podczas jazdy lub nawet po jakimś czasie kiedy jest kluczyk przekręcony na I fazie. Ktoś może mi powiedzieć o co chodzi dlaczego tak sie dzieje??

4. RADIO SIE WYŁĄCZA

Jak kopiłem moją Becie to było tam wsadzone oryginalne radio SONY i wszystko było OK ale zmieniłem je na JVS (ale dzieje sie tak z każdym innym radiem). I teraz jeśli pod głośnie tak ok na pół mocy to sie wyłącza i często pali mi bezpiecznik który znajduje sie za radiem o mocy 1A. Czy mogę go wyrzucić i zmostkować lub zmienić ten bezpiecznik na większy?

5 I jeszcze takie 2 problemy ale o nim już czytałem na innych forach na tym serwerze czyli:

a) Nie zawsze moja Becia zamknie mi sie za pierwszym razem ( nie ma znaczenia czy to z kluczyk czy z pilota) ale dopiero po 10 razach zawsze :(

b) Często podczas jazdy zapali mi się lampka oświetlająca wnętrze to przy hamowaniu czy tam zakręcie i jak się zapali to już sama nie zgaśnie nawet po zamknięciu samochodu.

Podałem te problemu pomimo że były wcześniej poruszane ale chodzi mi o to że może maja coś wspólnego z reszta np. szybami i pomogą szybciej namierzyć inne problemy!

Proszę o pomoc bo sam nie jestem zbyt mocny w tych sprawach i sam sobie nie poradzę! Z góry dziękuje wszystkim za pomoc:)!!!

Pozdrawiam :)[/b]

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano
3. DZIWNE PIKANIE

Memo. Wciśnij i przytrzymaj aż zniknie ten głośniczek z wyświetlacza.

Reszta to po tym opisie mi wygląda na naprawdę kreatywną elektryke. Auto ma przeszłość mocno wypadkową?

Opublikowano
Dzięki Tomku. Tak racja z tym pikaniem:) Jeśli chodzi o autko to jest ono naprawdę w pięknym stanie:) Na pewno nie przeszło jakiegoś dzwonu bo jest to auto z Włoch od znajomego który wyjątkowa dbał o ten samochów! I wiem że nie było ani malowane ani uderzone! A nawet powiem że gdziekolwiek bym nie zaglądał to wszystko robię jako pierwszy tzn nikt tam przede mną nie zaglądał! Te wszystkie inne rzeczy nie mają w sumie wpływu na jazdę bo chodzi naprawdę super Dzięki za pomoc!
Opublikowano
Z tym ze sie szyby nie podnasza przy zamykaniu z pilota tez mialem problem. U mnie była to juz slaba bateria. Co do wlaczania sie oswietlenia podczas hamowania moze byc spowodowane zuzytym czujnikie drzwi (tym ktory zalacza swiatla wew. auta po ich otwarciu).
Opublikowano
Z tym ze sie szyby nie podnasza przy zamykaniu z pilota tez mialem problem. U mnie była to juz slaba bateria. Co do wlaczania sie oswietlenia podczas hamowania moze byc spowodowane zuzytym czujnikie drzwi (tym ktory zalacza swiatla wew. auta po ich otwarciu).

Faktycznie baterie mam już słabą i czasami w ogóle nie zaskoczy! To jutro wymienię baterie i zobaczę czy pomogło :) Dzięki za pomoc :)

Opublikowano
Prosze bardzo. Mam nadzieje ze to pomoze :)

Niestety wymiana baterii w pilocie nie pomogła :( ale będę szukał przyczyny dalej! Jak znajdę wolny czas podjadę do jakiegoś dobrego elektryka i jeśli namierzymy przyczynę to opiszę ją!

Szerokości życzę i pozdrawiam :)