Skocz do zawartości

Chce miec centralny zamek na pilot-gdzie jest sterownik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze to bylo na forum wielokrotnie ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.

Kupilem sobie prosty sterownik do centrlanegosterowany minusem(nie wiem jak w e 34 jest ale da sie top przerobic przekaznikami)

W poprzednich autach to zakladalem i bylo OK

Zaczolem szukac centralki i nie moge znalezc-czy ona jest taka jak w wiekszosci aut?

To postanowilem wpiac sie w silownik od kierowcy-nie moglem rozszyfrowac kabli.

W poprzednich autach wpinalem sie do silownika od kierowcy dochodzily 3 kable albo do centralki.

Czy moze mi ktos naprowadzic co i jak do ktorego kabla sie wpiac albo gdzie jest centralka znalazlem jedynie porzekaznik od centrlanego ale zadne kombinacje nie wyszly.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
cały sterownik od centralki (przynajmniej u mnie e34 94 TDS TURING) był pod tylna kanap. Duża biała kostka wpięta w czarne pudełeczko od którego odchodził jeszcze jeden czarny kabel nigdzie nie podłączony (antena) Robiłem ten sam zabieg i nawet domykanie szyb działało :mrgreen:

Nic nie znalazlem co by wpinajac sie i kombinujac zamknelo lub otworzylo drzwi.Spalone kilka bezpiecznikow i stracone 3 godziny.

Nikt nie wie gdzie jest centralka albo gdzie sie wpiac

temat byl na forum chwalili sie ze zrobili ale nie pochwalil sie nikt gdzie sie wpiac.Pomozcie jesli ktos moze i ma checi

BMW 730iA wcześniej

Opublikowano

jeżeli ci to pomoże prześle ci zdjęcie tego patentu na pw ale najpierw muszę je znaleźć :mrgreen: wiec trochę cierpliwości proszę. A co do podłączenia koloru kabli i sterowania to ci nie powiem bo porostu nie pamiętam :mad2: w końcu minęło już ze 3 lata będziesz musiał pokombinować z probówka.

Cierpliwosci :mrgreen:

Opublikowano
jeżeli ci to pomoże prześle ci zdjęcie tego patentu na pw ale najpierw muszę je znaleźć :mrgreen: wiec trochę cierpliwości proszę. A co do podłączenia koloru kabli i sterowania to ci nie powiem bo porostu nie pamiętam :mad2: w końcu minęło już ze 3 lata będziesz musiał pokombinować z probówka.

Jak bys mogł to bylbym wdzieczny-mialem dac elektrykowi jakiemus ale dopiero moglby za tydzien to zrobic

BMW 730iA wcześniej

Opublikowano
Sterownik centralnego zamka jest pod tylną kanapą. Aby się dobrze zamykało można podłączyć sterowanie z centralnego (wtedy chyba +) bezpośrednio pod przekaźniki w sterowniku. Tylko że jest potrzebna lutownica ;) . Też przerabiałem temat ok. 3 lat temu i nie bardzo pamiętam... Weź jakąś żąrówkę 12 V 50 mA z dołożonymi drucikami i sprawdź który przekaźnik powoduje otworzenie i zamknięcie drzwi, dolutuj druciki i po robocie.
$M$
Opublikowano

Odzywam sie po ponad roku ale znowu mam problem.

Poniewaz prosty sterownik sie mi znudzil bo chcialem miec domykanie z pilota i moj problem ponawia sie od nowa.

Zakupilem na allegro sterownik z piloto-kluczykiem :D

scyzorykiem.http://www.allegro.pl/item479293267_sterownik_zamka_z_logo_bmw_e30_e32_e34_e36_e39_e46.html

Problem moj polega na tym :( .Probujac wpiac sie w przekaznik nie widze zadnego rozwiazania jak kolwiek bym sie nie wpinal zadnego efektu.

Starym sposobem w wiazke przy glosniku to moj problem jest taki

ze zamykajac z pilota to jest tak jakby zaryglowanie od srodka guzikiem.Tak mialem podpiety swoj poprzedni sterownik bo inaczej nie potrafilem.Czyli jak ktos mi rozbije szybe to moze wyciagnac rygiel(guzik) w drzwiach i otworzy drzwi.Fabrycznie w bmw jest tak ze jak zamknie sie drzwi kluczykiem to od srodka nie odrygluje.Chce to miec aby to bylo gdy zamkne z pilota.Znalazlem kabel na ktory jak sie poda + to zamyka tak jak powinno byc ze nie odrygluje od srodka.Tylko nie moge znalezc tego na ktory sie poda + to otworzy auto z powrotem.Trzeba kluczykiem wtedy otworzyc auto.

Bardzo prosze jesli ktos mi moze na chlopski rozum wskazac gdzie jest najlepiej sie wpiac aby dzialalo mi z pilota prawidlowe zamykanie auta i domykanie szyb. :8)

Wiem ze najlepiej dac do elektryka to zrobi ale juz teraz glupio z rozgrzebanym autem isc i sie pochwalic ze sobie nie poradze a po za tym za chytry jestem aby dac zarobic komus na montazu centralk :lol: i .

BMW 730iA wcześniej