Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jestem posiadaczem BWM e 34 520 24v 1992 r i mam pare pytan które wiążą się z możliwością kupna części od bmw e32.

1.Czy bedzie pasował komputer (obok radia) po wyjęciu zegarka widze że jest tam duża ilość kabli i w zderzaku mam czujnik temperatury.

2.Moja pompka paliwa kiedy przekręce zapłon i nabija ciśnienie wydaje niemiły dzwięk ok 3 sec czy to już jej koniec ?? i w związku z tym czy bedzie pasować od e32??

3. Czy dopinany hak był taki sam w obu modelach??

4.Czy jest możliwość przełożenia siedzeń (tam jest idealny welur)

Mam jeszcze pytanko gdzie w moim samochodzie znajduje się klakson bo niestety nie działa, szukałem pod zderzakiem i nic , może go zgubiłem...

Pytania troche głupie to tak jakby skrzyżować żabe z osłem ale tamten samochód był idealny jedyny taki w polsce ;) wszystko idealne jeden właściciel , w bagazniku był nawet zapląbowany karnisterek z paliwem z 90r ...

... i wszystko byt było dobrze gdyby nie pewien małolat który chciał sprawdzić czy da rade pojezdzić na dachu...

pozdrawiam wszystkich i dzięki za rady...

Opublikowano
1.Czy bedzie pasował komputer (obok radia) po wyjęciu zegarka widze że jest tam duża ilość kabli i w zderzaku mam czujnik temperatury

Teoretycznie tak, zależy tylko czy masz kompletną wiązkę itd. Trzeba to ocenić na konkretnym egzemplarzu auta (twojego)

2.Moja pompka paliwa kiedy przekręce zapłon i nabija ciśnienie wydaje niemiły dzwięk ok 3 sec czy to już jej koniec ?? i w związku z tym czy bedzie pasować od e32??

Raczej nie

4.Czy jest możliwość przełożenia siedzeń

Przód tak,tył chyba nie

Mam jeszcze pytanko gdzie w moim samochodzie znajduje się klakson

Pod nerkami (tak przynajmniej jest w e32 więc w e34 pewnie podobnie

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano

Przerabiałem temat zmiany zegarka cyfrowego na BC (tzn. przeszukiwałem net za informacjami) i z tego co pamiętam ludzie pisali, że dla 518 i 520 BC różni się od BC dla większych silników (a takie występują w serii 7). Tzn. wygląda tak samo tylko są jakieś różnice w sensorach i nie będzie gadało.

U mnie operacja wstawienia skończyła się słynnym PPPP :cry: tak więc wygląda, że TDS-y też są trochę inne.

Chyba, że masz na myśli zmianę zegarka analogowego na cyfrowy - to pewnie pójdzie bez bólu...

Pozdrawiam

- Sim One -