Skocz do zawartości

Pomoc przy zakupie e46 2,0diesel z 2002r kombi 150km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na co zwrocic uwage przy zakupie takiego auta 150tys przejechane jest ksiazka serwisowa jeden wlascicel w niemczech auto posiada nawigacje czy bedzie dzialala w Polsce ewentualnie jaki jest koszt przerobiena ??? Co w tych autkach jest najbardziej zawodne Czy to prawda ze jak sprzedajacy da mi jeden kluczyk od auta i pojde z nim do serwisu to tam powiedza mi mcala historie auta????
Opublikowano

No ba - wystarczy tylko kluczyk, aby stwierdzić całą historię samochodu łącznie z tym, co kto robił na tylnym siedzeniu :P

A teraz powaga:

W kluczyku jak już to jest kodowany tylko przebieg.

Unikaj kupowania samochodu od:

- polskiego Niemca

- turka

- Jugosłowianina

Przekręcają liczniki jak tylko można, fałszują książki serwisowe itp

Sprawdź dobrze pieczątki ich daty, oraz czynności wykonywane podczas przeglądów i porównaj czy zgadzają się z tymi przewidzianymi przez BMW. Często jest tak, że podrabiając pieczątki Handlery zaznaczają np: INSPECION 1 oraz dodatkowo OLI SERVICE - co oczywiście jest bzdurą.

Najbezpieczniej kupować z pewnego źródła typu ASO lub Autohaus specjalizujący się w marce.

Nie polecam żadnych Autoscoutów ani Mobile. de - więcej tam ściemy niż prawdy.

Przebieg 150 tys km jak na 5 letnie auto - należy pamiętać, że w Niemczech są autostrady i jest ich dużo więc przebiegi w porównaniu z polskimi są znacznie większe. Poza tym tam nikt nie kupuje kombi w dieslu aby stało przed domem - te auta na siebie zarabiają (przeważnie).

Dlatego przebiegi rzędu 250 - nawet spotkałem się z 300 tys km w ciągu 5 lat.

Z mojej strony to tyle.

Opublikowano
No ba - wystarczy tylko kluczyk, aby stwierdzić całą historię samochodu łącznie z tym, co kto robił na tylnym siedzeniu :P

A teraz powaga:

W kluczyku jak już to jest kodowany tylko przebieg.

Unikaj kupowania samochodu od:

- polskiego Niemca

- turka

- Jugosłowianina

Przekręcają liczniki jak tylko można, fałszują książki serwisowe itp

Sprawdź dobrze pieczątki ich daty, oraz czynności wykonywane podczas przeglądów i porównaj czy zgadzają się z tymi przewidzianymi przez BMW. Często jest tak, że podrabiając pieczątki Handlery zaznaczają np: INSPECION 1 oraz dodatkowo OLI SERVICE - co oczywiście jest bzdurą.

Najbezpieczniej kupować z pewnego źródła typu ASO lub Autohaus specjalizujący się w marce.

Nie polecam żadnych Autoscoutów ani Mobile. de - więcej tam ściemy niż prawdy.

Przebieg 150 tys km jak na 5 letnie auto - należy pamiętać, że w Niemczech są autostrady i jest ich dużo więc przebiegi w porównaniu z polskimi są znacznie większe. Poza tym tam nikt nie kupuje kombi w dieslu aby stało przed domem - te auta na siebie zarabiają (przeważnie).

Dlatego przebiegi rzędu 250 - nawet spotkałem się z 300 tys km w ciągu 5 lat.

Z mojej strony to tyle.

Ja natomiast polecam mobile i autoscouta kupilem juz z 15 aut w ten sposob i nigdy sie nie nacielem,podstawa to odpowiednie kryterja waszukiwania

Opublikowano

Co do ogłoszeń w internecie- jak wszedzie troszkę ściemy może i jest ale gdzie jej nie ma... w..ASO?.. :liar:

Możesz trafić na felerny, niedopracowany model i nawet zakup w serwisie nie pomoże. Znam osobiście przypadek Octavi co jej fabrycznie 2 śrub przy silniku nie dokręcili i wydmuchało uszczelkę po 40 tkm!!!! Nówka salonówka na Zenonach i zonk :) Nie ma co sie dopatrywac dziury w całym- jak kupisz to i tak kilka felerów dodatkowych znajdziesz :) Nie każdy przecież sprzedawany samochód to kupa złomu :!:

Skup sie przede wszystkim na tym przebiegu bo to czesto moze byc klucz do sukcesu fakt jest taki ze 4-5 letnie diesle po 200tkm przynajmniej mają inaczej diesla nie kupuje sie. No ale jak zwsze są wyjątki :) szczególnie w Gnieźnie gdzie każde autko ma po równo 120tkm :mrgreen: :mrgreen:

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
przebieg to fakt , przeważnie po 5 latach w takim aucie jest już 300tyś km , rodzynki są wątpilwe zwłaszcza za Odrą , moja po 4 latach miała 232tyś km a kupiona w polskim salonie tylko tyle że jako auto długodystansowe - co 2 dni Poznań-Berlin - ja nie narzekam po 25tyśkm w moich rękach tylko przeglądy ropa i płyn do spryskiwaczy :mrgreen: oby tak dalej , no i chip jaki mu zaserwowałem