Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , mam 5 525i z 1993r i przymiezam sie do wymiany wentylatora nagrzewnicy bo obecnie jak chce zeby odparowaly mi szyby to musze wkladac stopery do uszu tak mi piszczy, rzezi i wydaje inne dziwne dzwieki zakup wentylatorka okazal sie prosta i nie kosztowna sprawa ale wymiana to juz problem 3 z 4 mechanikow powiedzialo ze nawet sie do tego nie zabieraja a jeden dal mi cene zaporowa zebym chyba dal mu spokoj. czy ktos wymienil juz ta czesc i moze ma jakies wskazowki jak sie do tego zabrac, bo przyznam ze nie jestem calkowitym laikiem jesli chodzi o grzebanie w autku ale to mnie troche przeraza i podchodze do tego jak pies do jeza, po prostu nie wiem od czego zaczac. na poczatek wyjelem radio i panel sterowania klima i ogrzewaniem ale to nic nie dalo , odkrecilem boczki w tapicerce i dalej jestem zielony jak to ugryzc. no to jak ktos cos wie to prosze o pomoc.a co do dziwnych zachowan z teperatura to jak visko jest ok to przyczyna lezy w odpowietrzeniu ukladu i nie odrazu to sie udalo musialem troche pocwiczyc ale teraz jest ok, pozdrawiam
Opublikowano

Cześć

Gdybyś troszkę poszukał pewnie byś natrafił na to:http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=276506&highlight=#276506 a mechaników którzy boją się podjąć tej banalnie prostej naprawy omijaj szerokim łukiem albo wyślij ich do szkoły.Wnętrze zostaw w spokoju bo zdejmiesz wszystko a dmuchawy i tak nie zobaczysz.