Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!!!

Moj znajomy posiada BMW e39 z 99r z silnikem 3.0d Silnik zespolony jest z skrzynia tiptronika.I problem jest nastepujacy,autko hodzi rowno,tzn nie buja sie na obrotach,tylko silnik sie kolysze a zwlaszcza jak wlaczy sie mu D i trzyma na hamulcu,zaczyna sie kolysac jescze bardziej i delikatnie stukac!!komp nie stwierdzil zadnych usterek elektronicznych.Ja obstawiam na pompo wtryskiwacze,tzn na uklad zasilania,ale czy to napewno to??Moze ktos zna taki przypadek?Pozdrawiam Arek!!!

Opublikowano
Ja mam podobnie tylko że mam manuala ale trzesie silnikiem.Niestety nawet serwis nie umie sobie z tym poradzić.Wtryski już mi wymieniali i niestety to samo.Jak narazie nie znalazłem odpowiedzi co to może być. :(
Opublikowano

Witam Cie!!!Moze to kola dwumasowe??

Ciezko stwierdzic co to moze byc???Jak zlokalizuje i usune usterke to dam znac!!Pozdrawiam Arek!!!

Opublikowano
Witam Ponownie!!A wiec wyszlo na moje jednak to pompowtryskiwacze silnik w dolnym zakresie obrotow prcowal na 4 cylindry a dopiero przy 2 tys obrotow pracowal prawidlowo!!!Kts nic nie stwierdzil dopiero jak wtryski zostaly wymontowane i sprawdzone na przyzadzie!!!!