Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sa na allegro takie ringi chromo- niklowe do montazu na brzegach zegarow na male i duze i wydaj mi sie ze jak je bym zalozyl wygladalo by super ale jak rozebrac ten licznik by dostac sie do wskaznikow nie niszczac ich :arrow: czy ktos mi to powie czy mi pomoze :?: :?: :?: :?:
jedynakk
Opublikowano

było tego mnóstwo na forum. użyj szukajki

Generalnie:

- wyciągasz zegary

- rozkręcasz (kilka śrubek torx)

- rozkładasz

- montujesz i zaginasz ringi

- składasz wsztstko do kupy i jest pięknie

Wszystko bez problemów, bez klejenia, bez utrudnień.

Mi zajeło to ok 1h z montażem zegarów.

Efekt SUPER, kupowałem od didobmw - polecam

Moje BMW 330d E46 Sedan '04 (manual) wciąga średnio:

http://www.motostat.pl/user_images/15057/icon1.png

Opublikowano
Jak wyciagniesz juz zegary z auta to juz nie masz nic do rozkrecania wszystko jest na zatrzaskach zasowkach rozebranie zegarow jest expresowe i bez problemowe nawet jak bedziesz chcial wymienic tarcze to to samo bez problemu
Opublikowano
Nie wiem czy już nie za późno ale jak rozkręcisz licznik i będziesz zakładał ringi to warto od razu zmienić sobie żarówki podświetlające. Koszt żaden a potem mniej kłopotu. Ja zakładałem takie alu ramki i po tygodniu żarówka się przepaliła i musiałem od nowa rozbierać cały licznik. Uważaj przy zaginaniu alu ramki bo jak brzydko pozaginasz to będzie to widać. Ja założyłem matową - wyglada bajecznie!! Też z allegro - od dido

Była: BMW E36 320i Sedan (vanos) - 94r

Było (i więcej nie będzie): Opel Vectra B 2.0 16V CDX - 98r

Nie zrozumieją ci którzy nie obcowali z BMW sam na sam!!!

Opublikowano
Nie bardzo wiem jak te fotki dodać.

Była: BMW E36 320i Sedan (vanos) - 94r

Było (i więcej nie będzie): Opel Vectra B 2.0 16V CDX - 98r

Nie zrozumieją ci którzy nie obcowali z BMW sam na sam!!!