Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszytskich

Mam taki maly problem mimo to ze autko stoi na klockach to mam problem z tylna klapa nie moge jej otworzyc ani mechaniczne ani elektrycznie slychac ze centralny dziala ale nie otwiera przekrecam kluczyk i nic nie otwiera prawdoopodobnie ciegna spadly (sedan) jak moge ja teraz otworzyc czy moze ktos mial jusz taki przypadek moze ktos pomoze

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

masz klape zamknietą , a te podnosniki gazowe siedą pod zawiasami, wpadły tam bo jak spadły to je gaz wtysadził do przodu.

Jak to zrobić:

Podnies ile sie da tak zeby dwaj koledzy z boku mogli słapac za koncówki i je i je sciągnąc spowrotem, nawet jak sie lekko wypaczą to mozesz je odrazu naprostowac i nasmaruj olejem maszynowym.

PS ja juz to mam za sobą

Poszukaj dla mnie katalizatora do 540i V8 4L 1995

Opublikowano

masz klape zamknietą , a te podnosniki gazowe siedą pod zawiasami, wpadły tam bo jak spadły to je gaz wtysadził do przodu.

Jak to zrobić:

Podnies ile sie da tak zeby dwaj koledzy z boku mogli słapac za koncówki i je i je sciągnąc spowrotem, nawet jak sie lekko wypaczą to mozesz je odrazu naprostowac i nasmaruj olejem maszynowym.

PS ja juz to mam za sobą

Poszukaj dla mnie katalizatora dwa urzywane do 540i V8 4L 1995 :norty: :mrgreen:

Opublikowano

koledzy mnie silowniki nie spadly mnie poprostu zamek sie roz..... i dlatego nie moegem otworzyc nie moge odblokowac klapy a nie znam nikogo tak malego i zwinnego zeby go odblokowal mechanicznie :((((ale bede prubowal sciagnac z zawiasow klape moze tak da raede

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

uuu nie sadze aby udalo Ci sie zdjac klape z zawiasow nie otwierajac jej,pomijajac post kolegi jurek,str,bo w ogole nie wiem o co kaman :8)

jesli masz worek na narty,to chyba jedyne przejscie do bagaznika,ale znowu tak male ze raczej nierealnym jest za pomoca niego zdjecie tapicerki z klapy i odblokowanie zamka.a moze jest jakis awaryjny sposob...

przepraszam ze i ja nic nie wnosze do tematu,ale zagwozdka jest konkretna.

Opublikowano

No i dlatego ja mam kombi :D

faktycznie nie zła zagrycha :mad2: jestem ciekaw jak się tam teraz dostać :?:

Opublikowano

Kolego ja tez mam kombi i 2 sedany i stalo mnie sie to akurat w sedanie ;( jak zrobie skrzynie i zawieszke to bede dzialala z tym bagarznikiem no jest taka lamiglowka ze szok

Pozdrawiam

Łukasz