Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem nie dawno świece,kablei filter pow. i przez tydzień :P pomykałem.

Od kilku dni znowu falują obroty na gazie (300-900obr.) i strzela w wydech przy schodzeniu z obrotów, no i na nowo czasem w pierścień bezp. za przepływką. Na Pb na niższych biegach od 3000obr. coś przychamowuje/dławi, 4 i 5-ka już rady nie dają przy minimalnym obciążeniu. Mam wrażenie że na gazie jest mocniejszy :cry:

Pomału koncza mi sie pomysły bo pouszczelniany jest,krokowyi przepływka wyczyszczone, wszystkie wtyczki sprawdzone. Przepustnicy tylko nie ruszałem. Czy w dobrym kierunku kombinuje?

Opublikowano
Odepnij sonde lambde i sprawdz czy jezdzi normalnie. Co do falowania obrotow to sprawdz szczelnosc dolotu.
Opublikowano

Stawiam na sondę. Odepnij ją i zobacz co się będzie działo.

A na benzynie jak chodzi? Miałem podobne objawy i w przyszłym tygodniu wywalam instalację gazową z mojego samochodu. dośc zabawy w kotka i myszkę. Możliwe że przestawiła ci się emulacja sondy w sterowniku gazowym.

Ja już wolę nie czaszkować i jeżdzić na benzynie. Pozdro.

Opublikowano
ja mialem to samo.... przy strzale rozwalilo mi gume od przepłwki w takim miejscu ze nie bylo widac... i tez sie glowilem... a no i wywalilo mi kopulke plastikową z tej gumy... ale wszystko ladnie pouszczelniane i smiga :) rowno na gazie i benzynie... takze proponuje sprawdzic wszystkie gumy czy całe i czy nie wywalilo w kosmos tej kopułki...

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!