Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

No ja tez nie mam gasnicy. Pod fotelem to raczej nie ma miejsca.

Chyba bede musial w bagazniku trzymac:)

Pozdrawiam

Opublikowano

A ja przymocowałem przy siedzeniu pasażera dokładnie z przodu siedziska. Też nie miałem oryginalnej gaśnicy. Takie mocowanie pasażerowi nie przeszkadza, a jak drzwi się otwiera to prawie jej nie widać. Był tam chyba nawet otwór żeby można było uchwyt przymocować.

Wiem, że powinno się trzymac na 2 śrubach, ale nie chciałen nic niszczyć.

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)

Opublikowano
A ja przymocowałem przy siedzeniu pasażera dokładnie z przodu siedziska. Też nie miałem oryginalnej gaśnicy. Takie mocowanie pasażerowi nie przeszkadza, a jak drzwi się otwiera to prawie jej nie widać. Był tam chyba nawet otwór żeby można było uchwyt przymocować.

Wiem, że powinno się trzymac na 2 śrubach, ale nie chciałen nic niszczyć.

W e32 w tym miejscu jest apteczka, ale z tego co sie orientuje to w e38 apteczka jest gdzies z tylu

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Apteczka w E38 jest jest w gornej czesci tylnego fotela nad podlokietnikiem, a na gasnice rzeczywiscie nie ma rozsadnego miejsca (niemiec madry wie ze taka mala gasnica i tak sie nic nie ugasi wiec nie jest potrzebna:)) ja woze w bagarzniku.
Opublikowano
sliczne miejsce na mala gasnice jest w prawej komorze bagaznika. tej gdzie siedzi akumulator, miedzy akumulatorem a prawa lampa tylna jest takie idealne miejsce...
Opublikowano
ja mam akumulator 110Ah i przez to niestety miejsca juz tam nie ma :(

tez miałem aku 110 ... i na stojaka 1kg wchodził ... popróbuj...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
witam mam smieszne moze pytanko...gdzie w e38 jest lub powinna byc gasnica?

gasnice montuje sie pod/przed siedzeniem kierowcy,są tam dwa uchwyty pod oryginalną małą gaśnice.apteczke trzyma sie w takim zamykanym schoweczku nad podłokietnikiem.Zarówno apteczka jak i gaśnica były opcjami w e38.

pozdrawiam

Opublikowano
w instrukcji jest napisane, ze powinno byc miejsce pod siedzeniem kierowcy, ale tam nie ma miejsca(przynajmniej ja nie znalazlem, za duzo kabli od foteli ) i dlatego woze ja w bagazniku. Moze ktos zrobilby zdjecie jak wyglada prawidlowo umiejscowiona gasnica?
E38 735iA Sport Individual 99`
Opublikowano
w instrukcji jest napisane, ze powinno byc miejsce pod siedzeniem kierowcy, ale tam nie ma miejsca(przynajmniej ja nie znalazlem, za duzo kabli od foteli ) i dlatego woze ja w bagazniku. Moze ktos zrobilby zdjecie jak wyglada prawidlowo umiejscowiona gasnica?

gasnice nie wozi sie pod fotelem tylko z przodu fotela jak gdyby.Sa tam dwa uchwyty ale pasuja tylko do oryginalnej gasnicy.Chetnie zrobiłbym zdjecia ale nie mozna wrzucac ich na forum jak nie ma sie miejsca na innym serwerze.Zrobcie cos wreszcie cos z tym!!!!.

p.s.

zeby Tobie to zobrazowac-gasnice montuje sie do fotela i wystaje z przodu co niekonicznie mi sie podoba