Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów

Mam kilka pytań i prośbę o poradę. Samochód E46 320D 2002r po lifcie

1. Mryga (bardzo delikatnie) jedna lampa xenonowa czasem nie chce się załączyć czasem po pewnym czasie przestaje świecić co z tym zrobić jak to zdiagnozować? przetwornica? Czy zamiana przetwornic jest możliwa żeby sprawdzić czy to jej wina? Byłem w jakimś psedo ASO gdzie stwierdzili że to przetwornica ale nic więcej nie powiedzieli poza tym że niby mam lampy sprzed liftingu co wg mnie jest totalną bzdurą...

2 spryskiwacz tej lampy gdzieś tam się rozszczelnił podobno na łączeniu siłownika z dyszą czy coś takiego... efekt nie leci płyn i kiepsko się wysuwa... mogę samemu coś zdiagnozować?

Niestety nie znam jeszcze za dobrze tego samochodu a chcialbym jak najlepiej poznać... Licznę na waszą pomoc

Będę wdzięczny za wszelkie porady i ew gdzie mogę naprawić te usterki w okolicach wawy a najlepiej białołęka - marki - wołomin

Opublikowano
Witam szanownych kolegów

Mam kilka pytań i prośbę o poradę. Samochód E46 320D 2002r po lifcie

1. Mryga (bardzo delikatnie) jedna lampa xenonowa czasem nie chce się załączyć czasem po pewnym czasie przestaje świecić co z tym zrobić jak to zdiagnozować? przetwornica? Czy zamiana przetwornic jest możliwa żeby sprawdzić czy to jej wina? Byłem w jakimś psedo ASO gdzie stwierdzili że to przetwornica ale nic więcej nie powiedzieli poza tym że niby mam lampy sprzed liftingu co wg mnie jest totalną bzdurą...

2 spryskiwacz tej lampy gdzieś tam się rozszczelnił podobno na łączeniu siłownika z dyszą czy coś takiego... efekt nie leci płyn i kiepsko się wysuwa... mogę samemu coś zdiagnozować?

Niestety nie znam jeszcze za dobrze tego samochodu a chcialbym jak najlepiej poznać... Licznę na waszą pomoc

Będę wdzięczny za wszelkie porady i ew gdzie mogę naprawić te usterki w okolicach wawy a najlepiej białołęka - marki - wołomin

raczej padla przetwornica mozesz zaminic stronami i zdjagnozowac

jesli wycika ci plyn z dyszy spryskiwaqcza musisz go wymienic koszt chyba 200 zl za dysze . Najlepiej wogule odloczyc te dysze bo nic nie daja a tylko plyn schodzi litrami .

Opublikowano

dzięki za zainteresowanie co do odłączenia spryskiwaczy to chyba dobry pomysł zwłaszcza że zbiornik na płyn jest mizerny pytanie jak tego dokonać? pod zderzakiem od spodu? czy jakiś bezpiecznik wyjąć? a może jakieś kostki są na wierzchu?

Co do przetwornic to są oznaczone L i R więc jak przełożę to nic się nie stanie?? i pytanie czy przetwornice są różne po FL? czy szukać dokładnie identycznej jakby coś