Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem jest następujący: odpalam silnik ,wciskam sprzęgło i wrzucam jakiś bieg to wchodzi z lekkim oporem jak nie puszczając sprzęgła wrzucę inny bieg lub ten sam to wchodzi super.Jak myślicie czy to problem ze sprzęgłem czy z układem hydraulicznym sprzęgła(pompa,siłownik).Dodam że po wymianie płynu hamulcowego i odpowietrzeniu jest trochę lepiej.Zdarzało się tak że przy szybkiej redukcji jakbym w ogóle sprzęgła nie wcisnął i zgrzyt :shock: co to może być i jak to sprawdzić. Podejrzewam siłownik albo pompę sprzęgła ale jam to sprawdzić :?:

Opublikowano
najlepiej wyciagnac wysprzeglik i go rozebrac zobaczyc jak sie wysuwa moze jest uszkodzony najlepiej go odrazu wyminic jest nie drogi a bedzie o jedna zagadke mniej. Nie wiem cz nie jest to problem z sychroniztorem w skrzyni ale na tym sie juz nie znam .
Opublikowano

Siłownik wcale nie jest nie drogi 220zł chyba że mówimy o podróbach za 85zł

ale ile na tym pojeżdżę a wywalić tak dwie stówy jak to nie to wydaje mi się bez sensu :?