Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie zapytałem o to w dziale dla serii 3 ale może w śród elektryków/elektroników szybciej znajdę odpowiedź. Otóż wysiadł mi jeden z czujników cofania (oryginalny bmw) i na allegro znalazłem taki który wygląda identycznie jak mój:

http://allegro.pl/item213794713_czujnik_cofania_bmw_oryginalne_pdc_e39_e38_e36_e46.html

Chodzi o czujnik "nie okrągły", taki jak drugi od prawej albo trzeci od lewej. Gość w opisie aukcji pisze, że numery czujników to m.in. 6902182 i 6902181, tymczasem ten który się u mnie zepsuł ma numer 6902180. Przyglądam się też tym czujnikom na zdjęciu i np. u trzeciego od lewej widać gruby pin, a w moim są trzy bardzo cieniutkie piny których na dodatek nie widać z takiego ujęcia bo ukryte są w kopułce. Z kolei w drugim od prawe widzę ciut inne zgrubienia u nasady niż w moim.

Czy można brać w ciemno czujnik z numerem 6902182 lub 6902181 czy też raczej stanowi to jakąś różnicę i trzeba się tej numeracji trzymać ?

• 2 tygodnie później...