Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie,

od niedawna jestem właścicielką BMW 318 i mam z nim pewne problemy..

samochód jest niezmiernie mułowaty, zupełnie nie ma przyspieszenia..

czuje, ze cos go " dusi"

proszę o pomoc.

Opublikowano
witam serdecznie,

od niedawna jestem właścicielką BMW 318 i mam z nim pewne problemy..

samochód jest niezmiernie mułowaty, zupełnie nie ma przyspieszenia..

czuje, ze cos go " dusi"

proszę o pomoc.

Jestes pewny ze nie ma przyspieszenia

Ja tak myslalem z mojim 325i caly czas chodzilo mi po glowie ze cos mi auto przytrzymuje , powinno jechac lepiej , w koncu przejechalem się kilkoma innymi 325i i zdecydowanie moja chodzi tak samo i nie jest ani grama wolniejsza i slabsza od tamtych

Takze mozesz za duzo oczekiwac od tego motoru , na jakiej podstawie stwierdziles ze cos go dusi ???

A jezeli cos go dusi juz faktycznie to moze KAT go trzymac jak jest zawalony :twisted:

Opublikowano

Dziękuje bardzo,

świece są wymienione, filtr jest nowy, lewe powietrze sie nie dostaje bo wszystko było sprawdzane ( w zeszłym tygodniu) i wg. komputera wszystkie parametry są w normie a jednak nie tylko ja zauważyłam, ze jest mułowaty - poza tym dużo pali (10/ 100km na trasie). gdzie ten sam model znajomemu pali 7 na trasie.

i maksymalna prędkość jaką osiąga to 150 km/h wiecej nie da rady wyciągnąć :|

zaproponowano wycięcie katalizatora co w zasadzie nic nie dało jednak sprawiło, ze zamiast BMW mam prywatny czołg ;/

więc co morze być przyczyną ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli to M40 to prawdopodobnie wałek jest już przetarty..

Co za tym idzie: wałek, popychacze i krzywki..

Tu jest cały zestaw Febi uważam, że za rozsądną cenę:

http://www.allegro.pl/item216400170_walek_rozrzadu_kpl_bmw_e30_36_34_z_silnikiem_m40.html

Podjedź najlepiej do jakiegoś mechanika, który ma doświadczenie z Bmw.

Jeśli masz ochotę to poczytaj jaki ja miałem problem z tym silnikiem, może unikniesz niepotrzebnych wydatków;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32789&postdays=0&postorder=asc&start=0

powodzenia