Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"wymienilem zawory wydechowe na nowe i ssace na wzmocnione " - to jest klucz do sukcesu !!!

jakby jeszcze zalozyl "wzmocnione" swiece to 250 KM jak nic.....

Opublikowano
pierwsza sprawa, to seryjnie 325 ma 192KM i skoro gosć tego nie wie, to prawdopobne, że w pozostałych kwestiach też bajeruje - niech pokaże wykres

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Ja mam w AC Schnitzerze S3 240 koni (wpisane w brief). Ale u mnie ACS w silniku M50B25 zmienil dolot, wydech, walki, ECU, no i przede wszystkim pojemnosc wzrosla z 2.5 do 3 litrow. Obstawiam, ze jezeli wlasciciel nie ma wykresu z hamowni, to te 230 koni to jego pobozne zyczenia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

cyt:

"Samochodzik jest swietny sam przygotowalem go i pobawilem sie z silniczkiem"

to mowi samo za siebie, rownie dobrze mogl wpisac 300 KM

Opublikowano

Więc sprawa wygląda tak:Zadzwoniłem do gościa i oczywiście koleś naopowiadał mi cuda jakie on tam nie wyczyniał z tym "silniczkiem".Oczywiście po moim zapytaniu skąd wie o tej że mocy stwierdził,iż był na hamowni u znajomego i tyle wykazało.Oczywisie nie ma wykresu,bo to po znajomości było sprawdzane. :D Więc umówiłem sie z nim,że bedę w nastepny wtorek u niego i sprawdzimy tę MOC :jawdrop: W sumie nie miał sprzeciwów tyle tylko,że powiedział iż sprawdzenie z wydrukiem wykresu kosztuje 300zł.Nie zdziwiło mnie to.Zaproponowałem mu starą jak świat mozliwość w kwesti opłat za wykres.Mianowicie powiedziałem,że jeśli wykres pokaże 230 kucyków to ja opłacę te 300zł,a jeśli będzie mniej to ON..hahha..i wiecie jak zareagował?? :mad2: Zaczął mnie wyzywac od cwaniaczków,powiedział,ze juz do niego nie jeden tak dzwonił...no i po angielsku rozłączył się :duh: Taka ta "wielka" moc 230 koni.

pozdrawiam

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

Wątpliwe, wydaje się to też fabryczne 192KM bo o 193KM już nie wspomnę.

Jak domorosły mechanik zaczął się bawić w tuning silnika to z pojemności 2,5l może udało mu się zrobić moc, ale tą z 2.0l :duh:

Prowadzę swoje życie, a nie BMW