Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie co do wskażnika poziomu paliwa: jeżeli zatankuje mniej niż 25 litrów paliwa to wskazówka trzyma mi sie na rezerwie albo wskazuje jakieś 18 litrów, a po przekroczeniu 25litrów to wszystko jest tak jak ma być i normalnie wskzuje stan nawet poniżej 20l.

Co może być tego przyczyną :?: :mad2:

Opublikowano
Temat stary jak ropa, bardzo dużo bylo na ten temat to taka nieuleczalna przypadłość tych bolidów - większosci się zdarza, ale nikt nie wie jak to naprawic. Ja mam to samo i już sie nauczyłem z tym żyć
Opublikowano
dzieki za odpowiedzi jeśli tak już musi być to trudno w sumie też już jestem do tego przyzwyczajony tylko usuwam usterki i ta tez chciałem. pozostaje jeździć na pełnym baku :lol:
Opublikowano

Przy okazji tego tematu zapytam o swoja e34 94r TD 2.5

od pelnego baku tzn 80l paliwo tak jakby zuzywalo mi sie piorunem a od 40 l idzie wszystko ok. Cos chyba jest nie tak. bo jestem pewien ze te powyzej 40l paliwko jakby wiecej go pali pare razy to obserwowalem wyjezdzilem do pustego zalalem 30l i zrobilem 300km - automat. a od 80l do 50l to na tych 30 robie takjakby 150km. To troszke obledne - mowie tu o cyklu mieszanym a nie ze pierw miasto potem trasa.

Pozdrawiam i dzieki za odp

Opublikowano

Siemka zim86

Mam ten sam problem identyczna sytuacja jak u ciebie i tez mnie wkurza nie wiem jak to zrobić samemu a mechanicy u mnie na takie pierdoły nie mają czasu !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
tak jak pisal kolega wczesniej, w baku sa 2 komory i moze sie okazac ze pomimo ze masz 20l w baku w komorze w ktorej jest plywak sa 3 lub odwrotnie. producent nie przewidzial tak ekstremalnego momentu jak 25 l w baku, to dla niego minimum - rezerwa. trzeba lac pod korek ;-)