Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie nad wyborem radyjka, głosniki kupiłem - odseparowane HERTZ 13, tylko nie wiem co bedzie do nich lepsze - albo Alpine np model 9853, czy nie warto wywalac tyle kasy i kupic trochę tańsze - np. Pionner deh 5900,Do radia podłaczony bedzie wzmacniacz i sub HERTZa.

może ktoś z Was ma takie radia i wyrazi opinie??

Opublikowano
wybierz taki model w ktorym bedzie wyjscie na subwoofer. Hertz to solidna firma ale strasznie pradozerne sa. Wiem bo keidys mialem 2 suby. Mysle ze Alpine bedzie lepsza opcja choc nawet teraz nie ogladam modeli ktore chcesz wybrac. Kup cos pod kolor tapicerki zeby ladnie wygladalo. Pioneer mi sie podoba w nowych wersjach poniewaz maja ladne i przejzyste panele bez jakis tam dziwnych guzikow. Mam Pioneera dwa lata przedtem mailem Alpine. Szczerze mowiac nie podoba mi sie jedna rzecz. A mianowice w pioneerz mam zakres skali 0-62(volume) i na ok 35 sub gra juz max moca. A wiec od 35-62 suba nie da sie poglosnic. I w przypadku sluchania np na 35 niskie tony sa zbyt wysokie w porownaniu do wysokich. W Alpine tego efektu nie bylo. No i slyszalem juz od kilku osob o tym efekcie w pionerze. Tyle ze ja mam model deh 7700mp.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

jutro podjade do paru sklepów i odsłucham co i jak :D

duzo osób bardzo zachwala alpine 9812, podobno mega kozak :) tylko właśnie to podświetlenie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PIONEER DEH-P5100R

Sterowanie Subwooferem z mozliwościa ustawienia pasma przenoszenia i róznych filtrów

RDS EON

4-kanałowe wyjscie na wzmacniacz

Wielostopniowy System wzmocnienia dzwieku Loudnes

Pełny opuszczany panel frontowy typu winda

Dwa kolor podświetlenia przycisków zielony i pomaranczowy (mozliwość włączeniea funkcji przyciemniania podświetlenia w momencie włączenia swiateł czyli podświetlenia deski w aucie

mozliwość wyboru kroku taktowania procesora i wiele innych

jest to starszy model ale w większości gra lepiej niż nie jeden nowy model bardzo polecam to radyjko

Opublikowano
juz wybrałem - jednak ALPINE!!!! dzisiaj podłączyłem - było troche zabawy z kostkami, ale gra :dance: w dobrej cenie udało mi sie trafic CDA 9853 - jest zmiana koloru podświetlenia, Gra super, od razu słychać różnice, jeszcze jutro wrzucam na przód te Hertz i suba do tyłu...
Opublikowano
wrzuciłem subwoofer do bagażnika i powiem tak - jest ok, ale nie jest super...poprzednio grał w audi 80 b4 i tam była inna konstrukcja bagaźnika i tylnych siedzeń i było czuć basik..a w e39 jest mocno wygłuszony i bas jest jakby "przytłumiony" - macie na to jakieś rady???
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam "Wysoki_22" ja moze troszke z innej beczki. Mam tez alpine 9853 i nie wiem jak zmienic podswietlenie, a jest zielnoe i wyglada beznadziejnie (nie pasuje do samochodu). Nie mam do niego instrukcji. Jezeli mozna to prosilbym o pomoc. Jak zmienic zeby bylo czerwone :?: