Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Obecnie posiadam w swojej bumie zwykłe szyby na korbkę i chciałbym wymienić je na elektryczne. Całe mechanizmy wraz z konsolą posiadam, ale niestety nie mam pojęcia o elektromechanice, więc nie poradzę sobie z wymianą.

Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Oczywiście za opłatą.

Mieszkam w okolicach Warszawy.

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano
Po pierwsze będziesz musiał rozwiercić w drzwiach nity i założyć tam śrubki (lub nity ale śrubki będzie prościej) - przy zamianie samego mechanizmu. Trzeba tu również ustawić samą szybę aby odsuwała się do końca i zasuwała do końca (zajęło mi to około 40 min - metodą prób i błędów). Później jest gorzej jak się nie znasz nic na elektryce. Trzeba kupić odpowiedni przekaźnik (w sklepie elektronicznym ci powinni doradzić) i pociągną prąd od akumulatora do niego - a z niego do sterowania drzwiami i przyciskami. To najprostszy sposób ale otwieranie działa nawet gdy nie ma kluczyka w stacyjce (mi to odpowiada). Najlepiej jak sam zamotujesz mechanizm w drzwiach a później jedź do jakiegoś elektryka.
Opublikowano

Witam dołaczam sie do tematu mam u siebie manuale wlasnie kupilem caly zestaw elektryczny podnosniki przyciski konsole moduł instalacje

Jak sie do tego zabraz ten modul zamienia sie z innym czy montuje sie go dodatkowo czy jest jakis wieksz problem z zamontowaniem podnosnikow w drzwiach ? czym najlepiej zaslepic dziury w drzwiach po korbkach ? i jakich problemow moge sie spodziewac przy takiej wymianie Pozdrawiam

Opublikowano
a czy to prawda, ze szyby otwierane na korbke sa inne niz elektryczne? i jezeli montuje sie mechanizm do elektrycznych szyb to trzeba wymienic rowniez szyby
Opublikowano
a czy to prawda, ze szyby otwierane na korbke sa inne niz elektryczne? i jezeli montuje sie mechanizm do elektrycznych szyb to trzeba wymienic rowniez szyby

Nie prawda.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg