Skocz do zawartości

co ma wspolnego kontrolka hamulcow i wskaznik paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
u mnie sie tak dzieje. Od 10 dni swieci mi sie kontrolka zuzytych klockow hamulcowach i dzisiaj zapalila sie kontrolka rezerwa i wskaznik pokazuje ponizej ´zera. slyszalem ze tak sie dzieje jak ma sie bardzo zuzyte klocki hamulcowe , ale nie wiem czy to prawda.? (sprawdzalem kontrolki i sa dobre , a bak prawie pewlny)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
heh, kiedys zapalila mi sie kontrolka zuzytych okladzin hamulcowych i pewnie jak mialem rezerwe to sie te dwie na raz palily :D a tak na powaznie to jaki bylby sens takiego czegos?? chyba padl Ci czujnik poziomu wahy i okladziny tez bys mogl zmienic, przypadek i tyle jak dla mnie....
Opublikowano

Witam

Prawdopodobnie czujnki zuzycia klockow,wpiety jest w obwod czujnikiem oleju.Ja sie nie dziwie,bo u mnie wariowal wskaznik temp. z powodu uszkodzenia lampki wewnetrznej :P

pozdrawiam

Opublikowano
wymienilem hamulce i kontrolka zgasla. Sprawdzilem czujnik paliwa i to on jest uszkodzony (ten od strony pasazera) , wiec zadnego powiazania nie ma !!! Pozdrawiam
Opublikowano
wymienilem hamulce i kontrolka zgasla. Sprawdzilem czujnik paliwa i to on jest uszkodzony (ten od strony pasazera) , wiec zadnego powiazania nie ma !!! Pozdrawiam

Tylko przypadkiem nie kupuj od razu nowego. Zazwyczaj tylko kabelek przy pływaku się odlutowuje. Wystarczy przylutować i jest ok. U mnie i u kilku osób tak było.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam wszystkich, wyciagnolem czujnik, i faktychnie kabelek pod pokrywka byl przerwany ( koloru czarnego) przylutowalem , zmierzylem wartosc oporu , zmontowalem wszystko razem i wszystko dziala! Dzieki za odpowiedzi.