Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem oryginalne ringi do lamp z e39 firmy HELLA i chce je założyć do e36 wszysko fajnie pasuje ale jak rozkleić lampę - szkło zewnętrzne od ramik. Muszę je rozkleić bo inaczej nie da się założyc tych ringów. Zaczołem od opalarki grzejąc miejsce styku szkła z plastikiem i lipa ani drgnie prędzej plastik się stopi. Niestety jedo szko pekło przy próbie podważania i musze wymienić na nowe. Próbowałem też opcję z piekarnikiem 15 min w tem 150 stopni i tez nic. Nie mam już pomysłu a szkło mimo że będzie nowe to też trzeba rozkleić.

Robił ktoś to juz w e36, jeżeli tak to jak. Będę wdzieczny za radę.

PS. Gdyby ktoś z Was miał na sprzedaż prawe używane szkło lampy przedniej wraz z ramką z całymi uchwytami i szkłem ładnym nie wypiaskowanym to proszę o kontakt i cenę chętnie odkupię. Lampa ZKW.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Jak będziesz kupował klosz to zwróć uwagę na to czy ma u góry kropki wypukłe czy nie, bo nowsze miały a starsze nie. Co do rozklejenia szkła spróbój metody takiej, że rozkrzej na kuchence wode w garnku do wrzątku i wsadź część z kloszem do wody, wtedy klej powinien się zrobić miękki i łatwo odejdzie klosz. Pozdrawiam
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Witam no o tej metodzie tez gdzieś czytałem, musze spróbowac pogotować lampy we wrzątku ale czy aby szkło nie pęknie? Chociaz nie powinno bo np. jak babcia :D weki gotuje to raczej tez no żadko pekają :D Zobaczymy a jak nie to jeższe potrenuje na tym co pękł z opalarką.

Co do lamp to wiem ze w rocznikach od 94 przez jakiś czas były z tymi kuleczkami do góry ja mam bez i takiej właśnie szukam ale używki bo nowe są coprada cena nie mała ale nowe będzie pewnie się rózniło lekko od tej drugiej starej lampy.

BMW to pełnia życia.