Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kiedy zrobilem sobie audio w E36 w raz z zabudowa bagaznika pozostal mi przypalowy zolty kabel na slupku pod drzwiami. Idzie do bagaznika z aku (+). Kiedy bawilem sie w to napotkalem jakies izolacje przy probie dojscia do blachy (zeby zrobic nawiert), od razu zucilem recznik i zapomnialem o tym jednak ostatnio jechalem na miejscu pasazera i rzucil mi sie w oczy. Czy ktos bawil sie juz w wiercenie sciany za silnikiem, a moze jest jakis inny pomysl??? Kabel faktycznie swieci bo E36 jest ciemne i zolty kolor sie odbija
Opublikowano
jeżeli dobrze Cię zrozumiałęm to chcesz przeprowadzić prad z silnika do auta. jeżeli tak to zobacz element numer 1 w tym linku: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=41_0936&hg=41&fg=10 od strony akumulatora są 2 takie kółka wycięte są to orginalene miejsca zaślepione gumą przez które można bez problemów przeprowadzic jakiekolwiek kable z komory silnika do wnętrza pojazdu.
Opublikowano
Tak dokladnie przez ten otwor poprowadzilem minus i inne kable a druga strona auta chcialem poscic (+), bo po stronie kiery sa AUDIO na glosniki bo polozylem nowe do kazdego glosnika, na o wzmacniacz z (-). Ale widzialem ze na zdjeciu jest tam dziura z ktora sie meczylem bo nie ma wyjscia w drugiej scianie (caly schowek wywalilem z nawiewami itp). Ale powiem Ci ze jestem bogatszy o wiedze ktora zawarta jest na stronie do ktorej podales link. Dzieki!!! A wszystkich ktorzy mieli do czynienia z przeciaganiem kabla(HAHA) z aku do kabiny prosze o wskazowki, ewentualnie czy moga isc + z -??? Jeszcze raz DZIEKI, strona jest naprawde zaje...fajna,
Opublikowano
+ i - może iść razem. najważniejsze to żeby koło nich nie leciał sygnałowy lub głośnikowy. ze wskazaniem na ważność że sygnałowy nie powinnien leżeć obok, a głośnikowy może być ale też fajnie jak jest osobno.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja puscilem +, remote i sygnał wszystkie obok siebie :duh:

ma to jakis wplyw na jakosc sygnału?

nie powiem zeby było źle

Opublikowano

Informacja dla wszystkich ktorzy spotkali sie z tym problemem opisanym w temacie!

E36 318i sedan 92"

Kabel ktory idzie z bagaznika(+ od wzmacniacza) do komory silnika(do akumulatora) mozna przeciagnac w nastepujacy sposob:

1. Bagaznik-po zdjeciu oparcia kanapy tylnej na wysokosci napinacza pasow znajduje sie gumowa zaslepka z 4 otworami. Wyciac otwor i wpasowac kabel.

2. Plastiki to juz kazdy chyba sie nimi bawil i wie jak schodza(ale dla pewnosci kupilbym pare spinek plastikowych)

3. Wyjscie z kabiny-zdjac oslone pod schowkiem, dwie sruby ja trzymaja zaraz pod schowkiem w naroznikach. Po sciagnieciu pojawi sie setka kabli(ja odpielem chyba kompa bo bylo ograniczone dojscie) pod nimi w prawym gornym rogu powinna byc podobna zaslepka gumowa jak z tylu. I ta sama wycinanka. Z komory silnika nalezy wyciagnac aku z znajdujaca sie za nim gumowa mate. Przeciagamy kabel.

Skladamy i zalaczamy wszystko, mozna sie cieszyc basem w bagazniku!!!

Czas okolo godz poltorej