Skocz do zawartości

TOURING Wymiana amortyzatorów tylnej szyby ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wymieniał amorki tylnej szyby?

Spadła mi na głowę o jeden raz za dużo i bardzo chciałbym je wymienić.Na razie oglądałem miejsce przez które można by sie tam dostać ale nie chcial bym czegoś urwać i dlatego PROSZE O POMOC :modlitwa:

Opublikowano

Ja wymienialem. Nie opisze dokladnie bo juz nie pamietam. Wiem tylko ze z pomoca drugiej osoby musialem odkrecic i wysunac zawiasy calej tylnej klapy /dosc ciezkiej/ i wtedy sie dostalem do mocowania tych amorkow. Zeby je zdjac trzeba podwarzyc duzym wkretakiem-sa na przegubach kulowych. zalozenie jest dosc upierdliwe.

Powodzenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wielkie dzięki za podpowiedz !

Już sie próbowałem do tego dobierać ,ale dałem spokoj.Nie widac wcale tych kulistych mocowań ,a tył amortyzatora siedzi w jakiejs osłonie gumowej ???

Wracając do Twojego listu ,to powiadasz że tylną klapę trzeba zdjąć z zawiasów ?To fatalnie...sporo roboty,cóz trzeba znalezć cały wolny dzien i zaatakować.

Jak mi starczy sił to foto-dokumentacje zrobie !