Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemandero

Jednak kupiłem ISa

rok 1990

przebieg 214tys

nawet gaz jest :duh:

nowe klocki tarcze

brak szpery

nowe amorki

ubezpieczona do końca roku

przeglad wazny jeszcze z 2 miesiące

Silnik uszkodzony

Cena 2000 tys złociszy polskich nowych

A tu zdjęcia

http://images27.fotosik.pl/11/a79e5b8519cfdb67.jpg

http://images25.fotosik.pl/11/db48395ec71a9b9b.jpg

Opublikowano
Wynikła wielka lipa ! Zajeżdżam dziś do kolesia po auto a on siedzi po łokcie w smarach i informuje mnie ze jednak nie sprzeda bo już se naprawił auto i anuluje transakcje . Było mi nie pisane kupno tego auta
  • 3 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jednak kupiłem ISa

Wiem, że kotleta odgrzewam. ;] I choć to pewnie mało kogo interesuje, to ja też kupiłem ISa. ;] Zastosowanie ów IS ma mieć mniej więcej takie, jak Twoje Felix, tylko zdecydowanie bardziej amatorsko. ;-) Więc wszelkie porady mile widziane. ;] Zresztą, Felix, Ty mógłbyś to auto znać, bo z Twoich okolic.

A na jakim etapie jest Twój IS ?

Pozdrowionka!

Opublikowano

witaj .

sprawy mają się następująco : silnik po włożeniu wałków w dziwnych okolicznościach przestał pracować , buda ma się ku końcowi . Zostało pomalować poprzekładać graty i wstawić kubły pasy system gaszenia płyte zrobić pod silnik szyby pokleić .Ale na razie silnik i szybkie poskładanie mam na nie . Tu mam pare zdjąciek klatki %5B640%3A480%5Dhttp%3A//images28.fotosik.pl/191/451a35144f38205a.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images23.fotosik.pl/190/9bf1504c135c5b46.jpg

Opublikowano
witaj .

sprawy mają się następująco : silnik po włożeniu wałków w dziwnych okolicznościach przestał pracować , buda ma się ku końcowi . Zostało pomalować poprzekładać graty i wstawić kubły pasy system gaszenia płyte zrobić pod silnik szyby pokleić .Ale na razie silnik i szybkie poskładanie mam na nie . Tu mam pare zdjąciek klatki

Klatka wygląda profi. :-) Super. Ja niestety narazie klatki nie wkładam - brak funduszy na tak totalną budowę auta. A swoją drogą - pewnie przez obecność wału napędowego nie da się poprowadzić poprzecznych wzmocnień pod fotelami? Co to jest ta rurka, która idzie tak koło tylnego prawego nadkola do przodu?

W swojej mam zamiar póki co uszczelnić silnik, który "znaczy teren" spod rozrządu, załatać wydech, wymienić gumy w zawieszeniu (pewnie na coś sztywniejszego), wsadzić kubły, pasy, kierownicę, płytę, rozpórki, lepsze klocki... i jeździć. To i tak plany na dwa miesiące minimum... Potem może amory... szpera, jak się znajdzie jakaś na krótkim przełożeniu... Ty miałeś w niej szperę, czy kupiłeś?

Silnika na razie poprawiać nie będę, spełnia w zupełności moje potrzeby. ;)

Trzymam kciuki za silnik no i za starty. :) Dawaj znać na forum. :)

Aha - masz jakąś opinię na temat kubłów Speed (teraz "mirco") ?

Pozdrowionka!

Opublikowano

Co to jest ta rurka, która idzie tak koło tylnego prawego nadkola do przodu?

Aha - masz jakąś opinię na temat kubłów Speed (teraz "mirco") ?

To ja Ci odpowiem :mrgreen:

Ta rurka to połączenie wlewu paliwa ze zbiornikiem paliwa :D .

Wiekszość z nas w swoich wydmuszkach ma właśnie fotele speed (mirco), całkiem przyzwoity ,,wygodny,, fotel. Ma gąbki na rzepy (także można to uprać jak się zapaskudzi), gdybyś zamawiał to koniecznie ze wstawkami ze skóry w miejscach podatnych na wycieranie (oni wiedzą o co chodzi).

PS. Felix - jak te błotniki tylne się rozrosły :D

Pozdrawiam
Opublikowano

To ja Ci odpowiem :mrgreen:

Ta rurka to połączenie wlewu paliwa ze zbiornikiem paliwa :D .

Taka mała?! Coś takiego. :-)

A co do foteli - wiesz może czy ktoś już dzwonił w tych fotelach?... Bo jedyne co wzbudza moją wątpliwość, to brak jakichkolwiek atestów itd... A co do wstawek ze skóry, to ja też wiem o co chodzi. ;]

BTW - może ktoś w Krakowie lub okolicy ma mirco model RC ? :] Chętnie bym się przymierzył. :]

Pozdrówko

Opublikowano
Oj tyszkanin to chyba nie wlew to takie wzmocnienie seryjne nadwozia. A co do Speed tak naprawde niczym sie nie różnią od tych co mają homo FIA . A co do szper to mam 2 mosty ze szpera o przełożeniu 4,27 i 4,45 . Kurna jeszcze kupa roboty przy budzie i uzbrajaniu . zapodam pare fotek jak pomalują autko . :wink:
Opublikowano
,,Powiem,, Ci Paweł, że tyle razy tam grzebałem i za każdym razem widziałem tam jakąś rurke, ale sprawdzę to jeszcze, żeby nie wprowadzać w błąd.
Pozdrawiam
Opublikowano

Co to foteli - to dobrze słyszeć. Zastanawiałem się, czy nie są z gorszych materiałów, gorzej wykonane czy cuś takiego.

A co do mostów - to masz na swój użytek, czy to do ewentualnej sprzedaży? ;]

Spodziewam się, że kupa roboty, skoro składasz auto od zera...

Pozdrowienia!

Opublikowano
na swój użytek , jak walnie most na rajdzie to wsadzam drugi i lece dalej :mrgreen:

Jakbyś miał jakieś "kanały", którymi można takowy krótki most ze szperą nabyć droga kupna, to daj proszę znać. ;]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Felix zasadniczo to jeszcze za ten 4.45 nie zaplaciles to moze zrobie licytacje na forum skoro to taki poszukiwany towar :twisted: