Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że to mój debiut z automatami mam pytanie:

Po lewej stronie mam przyciski "S" i "*" co domyślam się, że oznacza jazdę po śliskiej nawierzchni i jazdę sportową....

Jak to się uruchamia? podczas jazdy się włącza czy może podczas ruszania na postoju?

Druga sprawa:

Na jakim biegu polecacie jazdę po mieście? 3?

pozdrawiam!

Opublikowano
tym przyciskiem wybierasz tryb pracy skrzyni . s sport e ekonomicznyi * zimowy . Ustawiasz kiedy chcesz . nie ma znaczenia czy jezdzisz po miescie czy trasa zawsze D ! biegi 2 3 4 sa do rozpędzania auta np pod stromą góre z obciążeniem np. przyczepa . W czasie jazdy kategorycznie zabrania sie machania manetką skrzyni
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano

rozumiem

dzięki

ale czy ten przycisk mogę włączyć kiedy chcę? zarówno podczas postoju jak i podczas jazdy ? nie ma to znaczenia?

pzdr

Opublikowano

Jeszcze jedno...pomiędzy zegarami mam wyświetlacz chyba odnośnie skrzyni biegów- z tym, że nic sie nie pali? czy to normalne?

po czym poznać , czy skrzynia pracuje w trybie awaryjnym?

pzdr

Opublikowano
kiede chcesz to mozesz tam na srodku jest od skrzyni9 i tam wyswioetla w jakim trybie pracuje skrzynia ale masz uwalony wyswietlacz wiec nie wiesz jaki tryb ma skrzynia
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano

dzięki

...A czy da się odczuć w praktyce ewentualną pracę skrzyni w trybie awaryjnm?

Jeszcze jedno- jakie powinno być oznaczenie na wyświetlaczu trybu awaryjnego?

pzdr

Opublikowano

wielkie dzieki za pomoc i poświęcony czas! :)

A tak przy okazji....- gdzie jest jakiś włącznik do ogrzania lusterek? bo mam ciepłe cały czas i kurcze szkoda sztrumu na to...