Skocz do zawartości

TDS Zapaliła się kontrolka DDE zapowietrza się i gaśnie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,wszystkich,mam problem z moja e39 tds,zapaliła się kontrolka DDE silnik pracuje niby normalnie ale : gdy w zbiorniku jest poniżej 20l. paliwa gorzej odpala i po przejechaniu ostrego zakrętu gaśnie zachowuje sie jakby zbiornik był prawie pusty,muszę go ostro kręcić odpali ale przy następnym zakręcie jest znowu to samo .gdy w zbiorniku jest powyżej 20l tego problemu nie ma ale kontrolka pali sie nadal,wcześniej przed zapaleniem kontrolki ropę mogłem wyjezdzić prawie do zera i wszystko było ok.Sprawdzałem pompka w zbiorniku działa, filtr paliwa niedawno wymieniałem.Jeszcze jednym problemem jest to że mam zalany silnik ropą która wydobywa sie gdzieś w okolicy wtryskiwacza sterującego tego z przewodem ,przewody gumowe nadmiaru wymieniłem i dalej jest mokro tylko na tym wtrysku :mad2: czy może miał ktoś taki przypadek co jest jego przyczyna czego szukać :?: :?: :!: :?: :modlitwa: :reading2:
Opublikowano
wtrysk sterujacy ci leje z pod plastiku z którego wychodza kabelki . nie ma w nim odpowiedniego cisnienia wiec wyrzuca DDE . Spróbój go skleić ale musisz usunać ten plastik odtłuścić i zalać dokładnie szarym poksipolem . jak ci się uda to przestanie lać a jak nie to nowy musisz kupic . co do odpalania to na 100% pompka . to standartowe zachowanie . moze pracować ale nie dawać cisnienia 2 atmosfer
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Dzięki za podpowiedz,faktycznie wygląda to tak jakby leciało z pod tego plastiku na wtrysku,spróbuje coś z nim zrobić ewentualnie wymienić bo mocno śmierdzi ropą i zostają plamy pod samochodem(ten plastik z wtryskiwacz trzeba usunąć???czy obkleić go? ale z tą pompka bardzo dziwna sprawa chodzi na 100% jakie ona spełnia zadanie ,przepompuje tylko paliwo z jednej komory zbiornika do drugiej żeby kosz z którego pobierane jest paliwo był pełen czy podaje ciśnienie na pompę wtryskową :?:
Opublikowano
bak nie ma komór ! pompa pompuje do pompy wtryskowej pod cisnieniem 2 lub 3 barów jak jest słabsza to nie przebija przez filtr paliwa . Dla tego masz powietrze . ja tak miałem wymieniłem pompke i jest lajt
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW