Skocz do zawartości

Czy musze wymieniac cale lampy przednie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam!

Mam e39 03/2000 z lampami bez liftu, bo sa zwykle z pomaranczowymi kierunkami. Chcialbym zalozyc angel eyes, czy musze wymieniac cale lampy?? Czy do angel eyes trzeba miec Xenony.

Poprostu chcialbym, zeby ktos mi doradzil, co mam zrobic jezeli chce miec biale kierunki i reflektory z angel eyes.

Za pomoc pieknie dziekuje. :cool2:

Opublikowano
sa dwie opcje. do starych lamp przed liftowych kupic same klosze przednie z bialym kierunkiem na allegro - koszt chyba kolo 200 pln za komplet i do tego pseudo ringi z allegro - ceny nieznam , lub za ok 2000 komplet nowych lamp xenonowych po LIFCIE z ringami. Wszystko zalezy od zaplecza finansowego :!:
Opublikowano
czytales moje 2 posty wyzej ?? tam napisalem :duh:

Troche Kolego nie tak.

Otoz dzwonilem do ASO i mi powiedzieli ze jak jest xenon to nie da sie wymienic samego klosza. Trzeba wymieniac cala lampe.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
cos mi sie wiezyc nie chce .. to jest konstrukcyjnie taka sama lampa tyle ze zamiast odbyslnika jest soczewka. wystarczy przelozyc szklo ze starej lampy do nowego klosza i zalozyc i powinno pasowac. Rozbierałem stare lampy na czesci i tam jest to wszystko w elementach. Serwisy maja nieraz to do siebie ze zamiast troszke sie nameczyc wolą zmienic cała lampe - znam to z autopsji z OMEGI ale kazdy serwis ma swoje zdanie :jawdrop:
Opublikowano
rozbierałem xenona bez soczewki , był przed liftem więc nie klejony i bez problemu można było założyć nowe szkło np. z białym kierunkiem a co do ringów to poszukaj co koledzy piszą ale ponoć się topią
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te ringi z Allegro to szmira pisalem juz o tym wczesniej,kiedys mialem w e-36 to po 2 tygodniach było pozamiatane choc mialy swiecic wieki wg.sprzedajacego.Są na Allegro ringi swiatłowodowe do e-39 za 430zeta i jak cos to juz lepiej zainwestowac i wstawic te, bo te za 80-100zł to szajs wielki szkoda na nie nerwów i kaski!!!

Zobaczcie te z Allegro:

http://allegro.pl/item211887508_ringi_xenonowe_ccfl_angel_eyes_bmw_e39_e_39_m5.html

BMW e-39 523i
Opublikowano
czytales moje 2 posty wyzej ?? tam napisalem :duh:

Troche Kolego nie tak.

Otoz dzwonilem do ASO i mi powiedzieli ze jak jest xenon to nie da sie wymienic samego klosza. Trzeba wymieniac cala lampe.

Sam klosz jest jak najbardziej wymienny, jest na zwykłych zatrzaskach. Tylko pamiętaj że musi być do lampy pod xenon, bo tam jest "dziura" w pryzmacie na soczewkę, ot cała różnica od zwykłej lampy. I rozmawiamy oczywiście o lampach przed liftem.

Opublikowano
Można wymienić bez problemu same klosze,ja wymieniałem bo miałem zniszczone.Mam stary typ z ksenonem.Pół godziny pracy i wymienione.Koszt 550zł w ASO za sztuke.Pozdrawiam.