Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chce sobie wymienic wydech w beemce, dwa lata temu zalozylem jako koncowy tlumik KM "Malon", mial byc nierdzewny hehe niestety jakos zardzewial, wypalil sie w srodku i teraz moja beemka nie moge po cichu podjechc pod dom, generalnie mam prawie czolg. :)

na dodatek ta cholerna blacha na katalizatorze sie oderwala (pewnie przerdzewiala) i przy roznych obrotach wpadaw rezonans i brzeczy.

Plan jest taki zeby wstawic tam jakis ladnie wygladajacy nie za glosny wydech, wywalic kata bo zapchany i bije czasem jajcami jak stoje na swiatlach.

Moglby mi ktos polecic jakas firme ktora sprzedaje wydechy typu supersprint albo remus? Dobrze by bylo gdyby firma byla w okolicach Olsztyna zeby moznabylo podjechac i sobie obejzec co i jak i za ile.

Jeszcze pytanko, czy do 316i M40 bedzie pasowal tlumik koncowy tylko i wylacznie od 316i M40 czy od 318 tez podpasuje?

Dzieki z gory za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano
polecam firme sebring ale chodzi ci o caly uklad czy tylko o koncowy wydech ja mam caly uklad to smialo moge polecic kucy przybylo troche no ale fakt faktem cicha to ona nie jest
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)
Opublikowano
Zalezy mi na ciszy, moze byc glosniejszy niz standard, ale bez przesady, Krzysiu Malon juz mi dal popalic, 40000km zrobilem na tym i naprawde trasa powyzej 100km jest juz bardzo drazniaca dla mnie... :twisted:
Opublikowano
no mam to samo ale naszczescie dlugich tras nie robie jak wracalem z gor do domu okolo 700 km to myslalem ze po 200 non-stop kurcze wysiade i zostawie to auto w rowie he he zart oczywiscie ale cos za cos jak chcesz ciszy to raczej soie standard zaloz i tyle t chyba bedzie najlepsze i najtansze rozwiazanie
Opublikowano

standardu nie moge bo mam wyciety zderzak na tego cholernego malona :(

jak jechalem do Londynu to po przejechaniu 150km zajechalem na jakas stacje benzynowa, kupilem gombke do szyby vileda i zatkalem jedna rurke w malonie, niestety to nie jest zbyt estetyczne rozwiazanie i starczylo na dojechanie do promu hehe, potem juz znowu mialem "sportowy" dzwiek :(

Kiedys w Olsztynie byla taka firma VEGA, robili ladne wydechy ale jakos nie moge ich wygooglowac, ktos moze wie czy oni jeszcze dzialaja?

Moze u nich zamowic caly wydech... jakby ktos mial namiar na nich to z gory dzieki.

Opublikowano
no to poszukaj cos co nie buczy ale ja juz ci w tym nie pomoge kumple to zwykly maja i wspawuja rozne koncowki brzmi normalnie a wyglada jak prawdziwy to tez jakies rozwiazanie