Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

niedlugo mam urodziny i żona pyta się co mi kupić. może to nie będzie niespodzianka ale od razu pomyslałem o wzmacniaczu.

Mam radio Alpine cde 9846R, z przodu głosniki JBL 13cm :( i z tyłu 10cm :( bo to touring.

Jam możecie się domyślić zestaw ten nie gra dobrze.

Kupiłbym jakiegoś suba ale nie mam na niego miejsca (wózek) a i pod fotel nic nie wejdzie (193cm wzrostu).

Czy w związku z tym kupno wzmacniacza pod ten zestaw ma sens?

Czy będzie lepiej grało? Wiem, że wydobycie jakiegokolwiek basu z tym głośników graniczy z cudem no ale żeby cokolwiek lepiej grało, i nie pierdziało przy 'volume 18'.

Sugestie co do konkretnych modeli mile widziane.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.

Olo :cool2:

Opublikowano
Jeżeli chcesz poprawić dźwięk w swoim aucie to proponuje wytłumić drzwi i zrobić panele pod 16 , a na prezent zamiast wzmacniacza jakieś 16 odspeparowane a za jakiś czas dozbierasz na wzmacniacz.
Opublikowano
ciezko cos zrobic z tymi glosnikami ktore sa w miejscach seryjnych. Jedynie panele moga cos tutaj poprawic choc trzeba sie liczyc z dodatkowymi kosztami an glosniki. Ja sobie robilem sam panele i wyszly mnie praktycznie 0zl bo MDF mialem, wyzynarke mialem, wiertarke mialem. TYle ze zajelo to ok 10 godz samej roboty. Co do efektu to jest niporownywalny z tym co bylo wczesniej !! :8)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

wygląda si ale obawiam się kontaktu wyrzynarki z boczkami.

możesz powiedzieć w jaki sposób przymocowałeś mdf do drzwi?

Opublikowano
Ten temat już czytałem , chodziło mi czy przykręciłeś oryginalną maskownice od głośników do boczka czy wykonałeś jakiś panel dla estetyczniejszego wyglądu?
Opublikowano

Witam,

Nie wytrzymałem do urodzin...kupiłem wczoraj sam sobie prezent :)

Na początek i zważywszy na to, że mamy 3miesięczne dziecko, kupiłem wzmaka Blaupunkt GTa2 400W i tube tej samej firmy GTt 1200.

JAK USTAWIĆ PODBICIE BASÓW W RADIU?