Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj poszedl mi chyba czujnik temperatur wywalilo waz od chlodnicy .Auto chodzi jak diesel i dymi sie z rury.Boje sie ze nie dojade nawet do mechanika :cry2: .Wiecie moze co mi poszlo w silniku i jakie sa mniej wiecej koszta?
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Bylem u mechanika .na jutro jestem z nim umowiony ,uzupelnilem plyn chlodniczy jescze musze dolac i do konca odpowietrzyc.Zamowiony tez czujnik temp przy chlodnicy bo wentylator sie nie wlaczal a jest sprawny .Jutro tez wymieniam olej to zobacze czy nie ma czasem jakichs opilkow albo czegos tam.Odpalilem auto chodzi ok tak jak zawsze ,juz nie ma tego dzwieku jak w dieslu.Zobaczymy co jutro mechanik powie...
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano

Witam ..

Miałem podobne objawy , tylko ze mi kopcił na biało ale dopiero jak sie rozgrzał , jak jechałem to z tyłu nic nie widziałem co sie dzieje , gorzej niz Kamaz ...

W najlepszym wypadku jak kolega pisał uszczelka pod głowicą .. a w najgorszym głowica..

Mi akurat poszła głowica...

Zobacz czy ci dymi na biało jak sie rozgrzeje , i czy olej miesza sie z wodą ( odkrec korek od wlewu oleju i zobacz czy zrobił sie taki dziwny smalec) jak tak to masz po głowicy i płyniesz na koszta... lepiej za duzo nim nie smigaj , dopóki nie bedziesz miał pewnosci co poszło ..

A moze to jakis pierdoł...

Niech Moc Bedzie Z Tobą

pozdrawiam :roll: