Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj wydarzyło się coś dziwnego, wracałem z Krakowa do Warszawy, nagle podczas spokojnej jazdy (około 80) samochód może na 1 sekundę jakby się przydusił, spadły mu obroty, przestał reagować na gaz, po czym wszystko pozornie wróciło do normy. Dalsza jazda przedstawiała się następująco, podczas ruszania (np ze stacji benzynowej) żeby ruszyć na 1 biegu musiałem depnąć do prawie 3,5 tys. obrotów, bo silnik pracował jak szalony, spalanie ponad 30 l, a samochód ledwo się toczył. Podczas jazdy przyspieszenie powiedzmy przy 40 km na 3 biegu to jakaś katorga dla samochodu, tylko silnik głośniej warczał. Samochód zachowywał się normalnie dopiero przy powyżej 4 tys. obrotów. Generalnie czułem się jak bym miał cały czas zaciągnięty ręczny. Dziś rano jak jechałem do pracy wszystko było w normie, samochód śmigał jak szalony. Podobną sytuację miałem w innym samochodzie jak nie paliła mi jedna świeca... Ale w takim razie, dlaczego dziś wszystko jest normalnie?

Czy ktoś z was może wie, co się dzieje???

Opublikowano
Po pierwsze pasowalo by napisac jakie masz BMW z jakim motorem i z jakim przebiegiem!! PO drugie na na takie pytanie ciezko cos napisac ! Trzeba sprawdzic autko pod kompem , sprawdzic droznosc wydechu, filtry paliwa powietrza itd... Jezli standrodwe spprawdzenie autka nic nie wykaze to wtedy napisz co sprawdziles a ludzie z forum ci na pewo podpowiedza co moze byc jeszcze przyczyna!! bo przyczyn moze byc wiele a zeby cos wykluczyc to trzeba cos sprawdzic i zacznij od podstawoego przegladu!:D
Tomek
Opublikowano
silnik to 2,5 benzyna, przebieg to około 169000 km. Jedyny bład jaki mi wywala po podłączeniu pod komputer to bład airbagu, a przeglad juz niedługo bo za około 1000 tys km.
Opublikowano
po podłaczeniu do kompa okazało się ze padł czujnik wału. znaczy się jeszcze nie padł do końca, raz działa raz nie. Ale nie dam mu paść przed weekendem go wymienię...