Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie czy moze ktos moze mi odpowiedziec co moze byc powodem ze przy zamknieciu centralnego kluczykiem badz pilotem zamek odbija i dopiero za drugim razem daje sie zamknac?Chodziaz nieraz ale raz na 100 razy miewa przeblyski ze zamknie sie za pierwszym razem!
Opublikowano

Bylo wiele razy, wystarczy dobrze poszukac.

Stawiam na uszkodzona wiazke przy klapie begaznika (po lewej stronie stojac twarza do tylu auta). Ew. moze tez byc uszkodzony ktorys z silownikow/ew. kontakt z ktoryms z silownikow.

Opublikowano
Miłem to samo z drzwiami od pasazera w bmw 318 coupe Elektryk szukał przyczyny cały dzień w końcu trzeba było wyciągnąć zamek od pasazera i dobrze go przesmarować Teraz działa bez zarzutu
Opublikowano

Ja mam coś podobnego u siebie żeby zamknąć samochód muszę próbować po kilka razy nawet z 15 :?

Jak myślicie co może być przyczyną ?

Opublikowano
ja mialem taki problem z centralnym, a mianowicie jedne z drzwi, tylnie lewe sie nie zamykaly i nie otwieraly na centralnym. ja mam na silnikach elektrycznych zamki i nie wiem jak u innych. wyciagnolem mechnizm i go na czesci pierwsze rozebralem i wymylem benzyna ekstrakcyjna pozniej zlozylem z tym ze, jest w tym mechnizmie taki malutki przelacznik jak on byl zaolejony i zasmarowany takim smarem stwardnialym to nie mugl dzialac ja go wogule umylem a pozniej wziolem sie za taka prowadice co po bokach ma dwie blaszki chyba usztywniajace lekko je wygiolem brzuszkami na zewnatrz zalozylem tak zeby na boki luzu nie bylo i lekko sie caly mechnizm przesowal. teraz dziala do dzis. nic trudnego tylko trzeba u mnie bylokasete zdemontowac
jedynakk
Opublikowano
Ja mam coś podobnego u siebie żeby zamknąć samochód muszę próbować po kilka razy nawet z 15 :?

tez tak mam i nie weim co jest grane :duh:

Niech MOC bedzie z Toba!!!
Opublikowano

tez tak mam i nie weim co jest grane :duh:

Sprawdź sobie w takim razie czy jak dopchniesz mocniej drzwi czy wtedy centralny działa ok, bo może przyczyna nie leży w wiązce kabli przy klapie bagażnika tylko w wyrobionym kawałku plastikowego elementu rygla drzwi, który odpowiada za rozłączenie obwodu(gasnie oświetlenie wnętrza auta), i wtedy centralny może zamknąć drzwi.

Jeśli się wyrobił ten element to musisz wymieni c rygiel drzwi albo coś pokombinować. Zrób test: docisnij ręką drzwi i spróbuj zaknąć centralny-jak zamyka bez problemu to własnie oznacza ze ten kawałek plastiku jest już wytarty i beż dociśnięcia nie załapuje.Pozdrawiam