Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam zalozony stozek jacky.Lepiej zostawic czy wymienic na oryginalny filtr powietrza?jaki to model silnika 1.8 is 1993r?m....?

Twój model silnika to M42, natomiast jeśli chodzi o stożek to mojim zdaniem: jeżeli jest on dobrze dobrany i jest on dedykowany temu modelowi to zostaw natomiast jeżeli kupowany był jako uniwersalny czyli mojim zdaniem "do wszyskiego do niczego" więc wtedy włóż orginalny

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano
Ja też proponuje wywalić stożek. Nawet jeśli był dedykowany to zapewne nie ma żadnej przegrody izolującej silnik od wlotu powietrza i miejsca którym by wpadało sporo chlodnego powietrza. Wiadomo gorące powietrze spod maski = gorsze osiągi. Do tego po założeniu zwykłego filtra bedzie ciszej chodził. :cool2:
Opublikowano
umiesc stozek w inne miejsce najlepiej przy nadkolu i bedzie git.najtaniej bedzie jak na poczatku przedluzysz za pomoca rury pcv - jak auto bedzie chodzic ok to sobie kupisz jakas polerowana.A co do filtra to jacky zajmuje sie od paru lat sportowymi rzeczami wiec nie powinienes miec problemow(moge sie mylic).ja mam z tej firmy kolanka i rure za przeplywka ale filtr K&N.Ale jak kiedys bedziesz przy kasie to zmien sobie filtr na lepszy dla swietego spokoju. :wink:
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
przyspieszenie napewno bedzie lepsze bez stożka... sam stożek tylko Ci pogorszy...nawet w obudowie a ze zle obliczonym dolotem też zaszkodzi... wiec albo stożek i dolot pod dany silnik ... albo bajer ze masz stozek...
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg