Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jako ,ze debiutuje tutaj na forum mianowicie do rzeczy z trzy miesiące temu nabyłem 318is już po jezdzie próbnej stwierdziłem,że jakaś taka słaba ale wpadła mi w oko i to już w tamtym momencie nie było już tak ważne ale już teraz tak po pewnym czasie zauważyłem troszkę chyba za duże spalanie coś ok 13l to min na 100km przy spokojnej jeżdzie!!!nie byłoby problemu gdyby jeszcze miał powera a z tym jest niestety problem strasznie słaby jest np.na trójce 130 km/h i odcina zapłon troche mało moim zdaniem pojechałem na komputer i żadnych błedow nie wykazał coś tam o czujniku stukowym ,ale to podobno nie ma wpływu,spaliny w normie ,jeszcze jedno tam był kiedys silnik 1.6 czy to może mieć wpływ,jak zimny to obroty pływają ale to wina silniczka krokowego i nie ma wływu na moc silnika,generalnie chciałbym troszkę poszaleć ;) ale nie z tym silnikiem może mi ktoś coś tu doradzie

pozdro

Opublikowano

To ty moc silnika badasz przez sprawdzenie odcięcia na trójce :duh: ? Przecież to zależy wyłącznie od przełożenia!

Spróbuj wymienić filtry z paliwowym włącznie i świece- może to pomożę. Jeśli nie, to sprawdz kompresje w cylindrach.

E30 318IS Rally
Opublikowano
^^ podałem jako przykład odciecie zapłonu na trójce ogólnie sam byś sie wnerwiał jak przy starcie ledwie kołami obróci :( coś jest nie halo
Opublikowano

Is-ką raczej trudno (nie mówię ze nie jest to możliwe) jest obrócić kołami na asfalcie jeszcze na szerokich oponach. Moja w sumie na dwójce potrafi jeszcze zapiszczeć ale to jest katowanie sprzęta już. Jak rzeczywiście czujesz że fura nie lata tak jak powinna to tak jak wcześniej kolega napisał filtry i świece wymień. Mi po zmianie filtra paliwa fura zaczęła "latac" :) Do zrywania przyczepności to chyba minimum 325. Ja raczej nie preferuję takiego stylu jazdy ale nie narzekam na moc w Is-ce.

Fakt następna będzie od 323 do 328 kombi :) ale na Is-kę nie dam sobie nic powiedzieć.

Opublikowano

Skombinuj od kogos G-techa i zmierz sobie przyspieszenie 0-60 mph (0-96 km/h). Jezeli wyjdzie w okolicach 10 s, to znaczy, ze wszystko jest w normie.

Jezeli jednak bedzie duzo gorsze, to wymien swiece, filtry, sprawdz szczelnosc dolotu i ewentualnie wymien przeplywomierz.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
ok dzięki umówiłem sie na przyszły tydzień z mechanikiem może coś doradzi a opony mam 235/45/17 trochę szerokie ale powinien lepiej dawac rade :D
Opublikowano

Twój problem może polegać na gumach......

Is ogolnie nie jest torpeda... do 3 tyś zbiera sie średnio..powyżej całkiem całkiem..

miałem ale gumy 205/60/15.... i wtedy miałem efekt przyspieszenia powyżej 3000 obr. ... założyłem 225/45/17 i zrobił sie powolny...

więc na 235.... is... to się nie dziw... 235 to moga byc ale do 328...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg