Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyglada to tak... spadl mi waz i wywalilo plyn... wina krucca ktory juz zmienilem.

Doloalem wody, odpowietrzylem,

po 5 min jazdy zaczyna sie grzac (wskaznik zaczyna isc ponad 50% do czerwonego pola.

nawiew w kabinie nie daje ciepolego powietrza

wiatrak nie ma oporu...(jakby bimetal nielapal)

po ostygnieciu poziom plynu chlodzacego b. niski

Samochodem zrobilem ostatnio trase z angli do polski i nie mialem zadnych problemow ani razu...

Czy robie cos zle? Aha ukladchlodzenia lacznie z pompa jest praktycznie nowy.

Pomocy ?!

Opublikowano

Mój stary miał dokładnie ten sam problem gdy odbierał mnie z lotniska w wawie. Po prostu masz za mało płynu chłodzącego. Na trasie nie grzeje się bo jest stały nadmuch ale gdy wjedziesz w miasto - katorga. Napisałeś,że nie ma ciepłego powietrza w nagrzewnicy, tzn. układ jest niewłaściwie odpowietrzony, na chłopski rozum: jak pociągnie wodę z chłodnicy do nagrzewnicy to masz "pustke" w układzie chłodzenia silnika.

Rada: odpowietrzaj z włączonym grzaniem na full i dopóki nie będzie "gorąco". Jak spotka cię coś takiego w korku, grzanie na full i sprawa załatwiona.

Pozdro

Szkocja