Skocz do zawartości

Dziwna praca silnika M-40 1,8i !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie może ktoś bedzie wiedział głowice mam zrobioną na tip top wszystko nowe wałek, popychacze, dźwigienki itp. Gdy silnik chodzi na biegu jałowym chodzi cichutko. Lecz jak np. jade sobie po mieście 40km/h to słychać cykanie odgłos dochodzi od strony kolektora wydechowego sa tam nowe uszczelki przed remontem głowice tez było słychać takie cykanie ale teraz mnie to zaczeło mocno wkurzać co to może być POMOCY !!!!!!!!!
Opublikowano
Może cykają wtryskiwacze? Tylko dziwnie je słychać. Z wydechu tylko by popierdywało jakby była nie szczelność
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Jest to E-36 !!! Nie mam juz pomysłow co to moze być. Chyba jednak pomyśle nad zwaleniem michy i sprawdzeniu panewek.
Opublikowano

czesc

Daj sobie spokoj z micha!Prawdopodobnie cykaja ci popychacze!To nie sie sdarzanawet po wymianie.Moze wlales jakis olej nieodpowiedni/

pozdrawiam

Opublikowano
Tak czy tak zastanawiam sie nad zdjeciem miski. Klawiaturka cała jest nowa. Przed wymianą też tak robiło ale myślałem ze to ustanie po wymianie popychaczy,wałka,dźwigienek.
Opublikowano

Witam,

Panewki nie cykają tylko stukają - łatwe do rozpoznania.

Cykanie jest rzeczą naturalną w większości E36 z silnikiem M40. Ja wymieniłem także wałek, mostki, dźwigienki, kompensatory i cyka dalej. Najbardziej przy obrotach rzędu 2000-3000-min. Głos także dochodzi od spodu, gdyż nie ma tam wygłuszenia a gdzieś się fala dźwiękowa rozejść musi. Przestaje cykać dopiero po przejechaniu 300km i porządnym rozgrzaniu silnika.

W żadnym przypadku nie lej żadnego gówna do oleju - pozapychasz sobie kanały i nie dość, że przestanie ci cykać, to przestanie ci w ogóle chodzić.

Specyfiki MotoDoctor były dobre do Fiata 126p.

Pozdr.

Opublikowano
To chyba założe sobie osłone pod silnikiem może chociaż troszke wytłumi ten dźwięk. Najwidoczniej te silniki nie sa dobrze dopracowane. Ten dźwiek mnie denerwuje.