Skocz do zawartości

Stłuczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj miałem stłuczkę :mad2: nie z mojej winy, sasiadka zarysowala mi drzwi przy cofaniu. Spisalismy oswiadczenie o jej winie itp. a jutro wybieram sie do jej ubezpieczyciela. Macie dla mnie jakies rady bo jest to dla mnie nowa sytuacja i niewiem jak wszystko zrobic zeby jak najszybciej dostac kase i zrobic samochod.

Dzieki za rady.

Opublikowano
to zależy, czy chcesz dostać gotówkę do ręki, czy może bezgotówkowo wszystko załatwić, idź do ubezpieczalni, załatw tam wszystko i wstaw auko do lakiernika, niech Ci zrobi i niech ubezpieczlania zapłaci lakiernikowi za robotę-ja tak zrobiłem :wink: Ale oczywiście możesz też wziąć kase i sam zapłacić lakiernikowi
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano

Aby jak najszybciej otrzymać kasę do ręki (bo chyba tak chcesz zrobić bo zawsze możesz naprawić bezgotówkowo).

1-Niech sprawca szkody jak najszybciej się zgłosi do ubezpieczalni aby potwierdzić szkodę a nie czekać na pismo że ma się wstawić.

2-Jak da radę jedz samochodem zgłosić szkodę pod ubezpieczalnie niech rzeczoznawca zrobi opis szkody na miejscu (musisz mieć wszystkie kwity dowód rej. osobisty, prawko, oświadczenie sprawcy, )

3-i z mojego doświadczenia to lepiej kasę odbierz w kasie ubezpieczalni a nie na konto (dowiaduj się czy już jest przyznana wypłata nie czekaj na pismo!!!)

będzie dobrze :cool2:

Ps. jak tylko zarysowała to dogadaj się niech tobie zapłaci za lakierowanie będzie najszybciej bo z ubezpieczalni to z 30 dni poczekasz na kasę :(

Jedyna słuszna marka samochodów to BMW :-)
Opublikowano
Nie bardzo rozumiem po co udajesz sie do ubezpieczyciela sprawcy - szkode zglaszasz w swojego ubezpieczyciela i absolutnie nic Cie nie powinno interesowac. To bedzie zadanie Twojego ubezpieczyciela aby sciagnac pieniadze od ubezpieczyciela sprawcy. Z mojego doswiadczenia jest tak: jesli odbierasz odszkodowanie (pomniejszone o VAT) i lakierujesz u znajomego to z reguly udaje sie troche nawet "zarobic". Ja zas preferuje likwidacje bezkotowkowa. Po zgloszeniu szkody oddajesz samochod do najlepszego warsztatu lakierniczego w Twoim miescie z ktorym ubezpieczyciel ma podpisana umowe (lista na pewno wisi w centrum likwidacji szkody). Niech zrobia na tiptop. Taka jest moja rada.