Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem .mam bmw e30i m40 gaz.po odpaleniu na benzynie chodzi idealnie jak przelacze na gaz na poczatku zaczynaja skakac obroty jak by sie dusil albo nie chodzil na jednym garze.po chwili zalapie i chodzi juz rowno.gaz byl regulowany.co to moze byc???
Opublikowano

regulacja to jedna sprawa ale czy byl czyszczony przeplywomierz i krokowy tez mam m40 +gaz i nie mam problemow bo raz w roku sa czyszczone wyzej wymienione elementy i wymiana jakiegos filterka gazu

a nastepna ze ktora radzil bym sprawdzic to sonda lambda jak bys chcial to napisze ci w jaki szybki sposob ja sprawdzic

Opublikowano
rowniez mam problem z gazem jak kolega. bylem u mechanike i na kompie pokazalo ze sonda za uboga mieszanke podaje. z tym ze sonde wymienialem w 6 miesiecy temu...
Opublikowano

to pozostaje przeplywomierz gdzies lewe powietrze sprawsz rure od przepustnicy do przeplywomierza

a nie sugerowal bym sie tym ze sonda wymieniona pol roku temy i musi dzialac niestety u nas jest takie paliwo ze szkoda gadac zabardzo okopbi pozatyka wloty sondy i lipa teraz jeszcze pytanie sonda byla wymieniana na nowa czy uzywana bo z sondami wyglada tak ona sie od srodka wypala i normalnie zuzywa i na glownej stronie bosha mozna przeczytac ze sanda powina byc co okolo 30tys wykrecana i sprawdzan czego oczywiscie nikt u nas nie robi i powina byc wymieniona co 150 170 tys km czego tez nikt u nas nie robi all jezdza az sie zepsuje

miernik w lape nagrzac silnik by sonda byla goraca do darnego gakbla dondy plusowy c miernika przykladamy minusowy z miernika do masy i powino nam napiecie skakac od 0.1v do 0.8v SKAKAC stale napiecie lib wyzsze napiecie oznacza ze sonda jest padnieta dodam se sprawdzalem ten sposob na 3 uwalonych sondach jednej calkowicie nowej jednej nowej uzywanej test przeprowadzilem miernikiem i po przez interfejs samochodowy interfejs i miernik pokazywal to samo z tym ze na interfejsie jest jeszcze ostyloskom

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli instalka jest dobrze wyregulowana, a dalej wam falują obroty na jałowym (na LPG) to odkręćcie nieco śrubę przy przepustnicy, tak żeby ta nigdy w całości się nie zamykała. Pomaga jak ręką odjął :cool2:
E30 318IS Rally
Opublikowano
nic nie odkrecaj bo ustawisz gaz bezyna bedzie glupiec kolage napisal wyraznie ze gaz jest po czyszczeniu i ustawianiu (wizycie u gazownika) gaz moze byc oki cos po stronie auta moze byc nie tak polecam wizyte na kompie powie odrazu czy sonda przepystnica krokowy przeplywomierz itd