Skocz do zawartości

[E21] Potrzebni znawcy E21 ! - c.d. wątku - Historia BMW ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponownie chciałem zapytać o liftingi E21 ... - proszę o przejżenie to co napisałem tu :

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4593&postdays=0&postorder=asc&start=35

i jeżeli ktoś wie (napewno wielu z Was wie, ale się "czajnikuje" ;-) ) to dajcie odpowiedź.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

jeśli chodzi o e21 to:

1975 - 1977 - auto posiada dwa wloty powietrza w pasie przednim (pod zderzakiem) chromowane lusterka boczne na drzwiach, silnik to zawsze M10 4 cyl, przesuwanie fotela z boku siedzenia, deska starego typu z suwakami do ustawiania nadmuchu

1977 -1979 - nie jestem pewien ale tutaj delikatnie zmieniono zderzak przedni, w "poprzedniej wersji" mial takie dwa jakby cwieki, w 1977 wchodzi pierwszy silnik M20 2,0 niedlugo potem pojawia sie topowayi zapierajacy dech w piersiach model 323i, w tym okresie równiez w modelech 316-320 zmieniono tylni pas (rura wydechowa od tej pory wychodzi na wprost a nie z zakretem)

1979 - 1983 - auta posiadają już lusterka w trójkącie drzwi i sa one plastikowe, deska jest na tzw 3 pokrętła (sterowanie nadmuchem), przesuwanie siedzen tradycyjnie pod fotelem, w pasie przednim jeden centralny wlot powietrza

po drodze nie wiem pamietam w tej chwili dokladnie w jakich latach zmieniono troche w mechanice pojazdu

pozdrawiam

`bacho

administrator BMW-ORR

p.s.

reef chwilowo jest niedysponowany

• Członkowie klubu
Opublikowano
małe sprostowanie

aktualnie stroną Ogólnopolskiego Rejestu Rekinów www.BMW-ORR.org zajmują się ludzie z włocławka

Dawno tam nie zaglądałem...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Troszkę mnie to oświeciło, ale jeszcze mam problem :

- czy może mi ktoś przesłać (lub dac adres) ze zdjęciem (zdjęciami) pierwszego modelu E21 (przed 1977)

- oraz jw. zdjęcie modelu 315

Bo mam sporo zdjęć, ale nie jestem pewnien czy to np. ten 315 ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)